Op bezoek bij… Dim Sum Bar Pacifica

Op vrijdag doen wij altijd na het werk een ‘vrijdagmiddagborrel’. Gezien het feit dat ik het liefst door het leven ga met een volle maag, kan dat vanavond ook zeker niet ontbreken. Daarom hebben we bedacht om ergens te gaan eten en ik mocht wat kiezen. Ik fiets altijd langs de Dim Sum Bar aan de St. Jacobstraat als ik naar werk ga. En ik heb al van meerdere mensen gehoord dat je er echt goed kan eten, dus mijn keuze was snel gemaakt.

Tekst / Beeld: Asmara Matulessy

We hebben gereserveerd om half 7 en komen precies op dat tijdstip aan. We worden begeleid naar onze tafel. Het restaurant ziet er erg sfeervol en modern uit, in vergelijking met een standaard Chinees restaurant. We pakken gelijk de kaart erbij om te kijken waar we uit kunnen kiezen. Ze werken in principe met hetzelfde systeem als bij een tapasrestaurant. Je mag een aantal gerechten per ronde aankruisen, de bediening haalt het op en vervolgens wordt het eten geserveerd.

Eend
Ik wil van alles bestellen, maar in mijn hoofd zie ik alleen maar eend met een krokante huid. Het is een soort van mijn traditie geworden dat als ik bij een Chinees restaurant eet, dat het niet compleet is zonder eend. Dus onze eerste ronde bestaat uit geroosterde eend, geroosterd varkensvlees, gestoomde garnalenpastei en garnalenloempia’s. Ik kijk richting de keuken waar ik veel stoom van alle bamboemanden af zie komen. De bediening loopt met lege handen de keuken in en komt met een kar vol schalen met eten naar buiten. Bij elke schaal die aan mijn neus voorbij gaat, word ik geprikkeld door wat ik zie en wat ik ruik. Het wordt steeds drukker maar de sfeer blijft erg prettig, zowel in het restaurant als in de keuken. En daar komt ze… met volle schalen en mijn eend. De huid is prachtig bruin en krokant en de van binnen is de eend erg mals en smaakvol. Ook de andere gerechten zijn erg geliefd bij mijn collega’s en mij. Vooral de garnalenpastei, die wordt geserveerd in de bamboemand waarin het is gestoomd, valt in de smaak. Het deeg is dun en overal van gelijke dikte waardoor je de smaken van de garnaal erg goed proeft. Aan het deeg kan je al zien of het een goed dim sum restaurant is, en dat is het zeker!

Tweede ronde
Onze tweede ronde bestaat uit meer verrassingen dan bij eerste ronde. We kiezen voornamelijk gerechten die we niet kennen: flensjes met eendensliertjes, gestoomde rundvleespastei, gebakken kalfsrib in zwarte peper en gebakken waterkastanjetaart. Vooral het laatste gerecht is erg verrassend. Ik heb eerlijk gezegd het idee dat het een bom aan suiker zal zijn. Onze gerechten worden op tafel gezet en een heerlijke geur van gebakken vlees, groenten en een zachtzoete aroma komt er van af. We beginnen natuurlijk als eerste bij de waterkastanjetaart. Ik pak mijn stokjes en probeer er een stukje van af te halen. Voorbereid op de suiker stop ik het in mijn mond. Wat een smaak komt er van af! Het heeft een zachtzoete smaak, een puddingstructuur en een pannenkoekenachtige nasmaak. Helemaal niet te zoet én verbazend licht. Na goede gesprekken en een gevulde maag zijn wij verzadigd. Wij rekenen af, pakken onze jas en groetten het vriendelijke personeel. Wat een heerlijke en smaakvolle avond.


CNN heeft Anthony Bourdain, wij hebben Asmara Matulessy. Gewapend met haar fotocamera bezoekt zij op haar eigen manier de minder bekende plekjes van Utrecht en de verschillende culturen en keukens die de stad rijk is. 

Over Dim Sum Bar Pacifica:
In 2015 opende meneer Leung zijn restaurant Dim Sum Bar Pacifica aan de St. Jacobstraat in Utrecht. Dim Sum zijn kleine gestoomde en gefrituurde hapjes die bestaan uit vlees, groente of rijst. Gespecialiseerd in de authentieke Chinees en Katonese keuken serveren zij Dim Sum gerechten als tapas.

St Jacobstraat 323
3511 BP Utrecht[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Redactie FM
social@frissemosterd.nl