Help jij ons mee deze Utrechtse horecahelden in de spotlight te zetten?

Frisse Mosterd geeft de Utrechtse horeca een gezicht. Met unieke achtergrondreportages, interviews en portretten vertellen wij de verhalen uit de horeca die je nog niet kent.

Utregse horecahelden in de verdiende spotlight

Vraag jij je wel eens af wie jouw biertje brouwt, je bord afwast, of wie nu eigenlijk die gezellige bardame is? Wij kunnen het je vertellen!

Bij Frisse Mosterd zetten we ons sinds drie jaar in om met een team van talentvolle creatievelingen juist deze mensen in de spotlight te zetten. We maken we portretten, interviews en achtergrondverhalen over de meest spraakmakende horeca-figuren van Utrecht. Van ondernemer tot afwasser, wijnleverancier, glazenhaler en kroeg-dj tot stamgast en ouwe rot; onze horeca zit vol met deze helden.

Frisse Mosterd

Drie jaar geleden begon Frisse Mosterd als een eenmalig promotiekrant van restaurants in de Domstad. Anno 2018 is het uitgegroeid tot een onafhankelijk platform voor, door en over de Utrechtse horeca. We hebben een website, vacatureplatform en magazine. Zo geven we de Utrechtse horeca een gezicht en brengen we de verhalen achter deze mensen. Ons team van vrijwilligers bestaat uit een groep jonge Utrechtse schrijvers, fotografen en illustratoren die allemaal één ding gemeen hebben: een hart voor de horeca en ons stadsie.

Never change a winning team

Vorig jaar maakten we onze eerste horecahelden-editie en maakten we furore met een foto-expositie. Een magazine zonder enige advertenties en een gratis pop-up expositie met levensgrote portretten, zodat voor één keer alles helemaal on hen zou draaien. We hebben nog nooit zoveel enthousiaste reacties gehad en de expositie werd drukbezocht. Voldoende reden om dit jaar hetzelfde te doen. Alleen nu groter en met nog meer exposure voor onze horecahelden. Wij vinden dat deze verhalen verteld moeten blijven worden, zodat de Utrechtse horeca de aandacht krijgt die het verdient.

Onze ambitie

Wat houdt dat magazine in? Wij koppelen jonge, talentvolle fotografen en schrijvers aan verschillende horecahelden. Samen maken zij bijzondere portretten, bestaande uit tekst en beeld. Denk aan de snackbareigenaar die vele nachten zwoegt bij de frituurpan, afwassers die op enkele vierkante meters van de keuken staan te zweten en de ouwe rotten met jarenlange kennis en ervaring op zak. Het resultaat? Twintig spraakmakende portretten van Utrechtse horecahelden. Geen verkooppraatjes, geen commercieel gedoe, maar échte verhalen.

Een magazine maken kost geld. Het moet natuurlijk gedrukt en verspreid worden. En we willen natuurlijk de expositie organiseren. Op een bijzondere plek in Utrecht zullen de portretten uit het magazine levensgroot worden afgebeeld. Met een bijzonder programma, lekkere biertjes, hapjes en vooral veel leuke mensen. Een volledig verzorgde avond waar je als horecaliefhebber bij wil zijn. Daarnaast willen we ook een grotere oplage van het magazine realiseren, zodat de helden letterlijk met hun kop overal in Utrecht liggen. Vind jij ook dat onze Utregse horecahelden een mooi podium verdienen? Help ons dan mee!

Wat hebben we nodig?

Voor de realisatie van onze horecahelden-droom hebben we minimaal €10.000 nodig. Het benodigde bedrag zal onder andere gebruikt worden voor het drukken van minimaal 4000 extra exemplaren van het magazine, de verspreiding van het magazine door de gehele stad en het organiseren van de expositie waar toute Utrecht bij wil zijn. In ruil daarvoor kunnen we je een hoop mooie dingen teruggeven en dat al vanaf €8!

Ja, ik wil!

Alle investeerders worden Vriend van Frisse Mosterd en krijgen een eervolle vermelding op onze website en tijdens de expositie. We willen jullie hulp natuurlijk niet voor niets en daarom hebben we de volgende beloningen voor jullie steun bedacht!

Bij een donatie van 8 euro:
homemade Frisse Mosterd mosterd
Bij een donatie van 15 euro:
magazine + kaartje expositie op 12 maart
Bij een donatie van 30 euro:
magazine + kaartje expositie op 12 maart + een limited edition totebag met illustratie ‘Ode aan de Utrechtse horeca’ van Utrechtse illustrator Jeroen Krul (www.jeroenkrul.nl)
Bij een donatie van 45 euro:
magazine + kaartje expositie op 12 maart + een limited edition t-shirt met illustratie ‘ode aan de Utrechtse horeca’ van Utrechtse illustrator Jeroen Krul (www.jeroenkrul.nl)
Bij een donatie van 125 euro:
1 uur social media advies van onze online marketeer Nadia Khaleghi van Pen & Peper (www.penenpeper.nl)
Bij een donatie van 250 euro:
een van onze fotografen schiet exclusieve (portret)foto’s voor werk of privé (10 foto’s)
Bij een donatie van 350 euro:
een exclusief wine paring diner van 4-gangen voor zes personen, volledig verzorgd door Frisse Mosterd.
Bij een donatie van 450 euro:
ontvang je een fotoreportage van jouw horecazaak (15 foto’s interieur en food)
Bij een donatie van 1000 euro:
verzorgen wij all-inclusive online promotie voor jouw zaak, merk of product
(unieke advertorial bestaande uit een fotoreportage, passende tekst en een online campagne)