pickles burgers wines utrecht

Firma Pickles: Burgers & Wines

Een glas wijn bij een hamburger? Ja, waarom niet. Firma Pickles en hun burgers & wines bar is inmiddels niet meer weg te denken uit de Utrechtse binnenstad.

Tekst: Joris Roovers

Een nieuw concept dat zich uitsluitend richt op biologische hamburgers in combinatie met een goed glas wijn. That’s it. Inmiddels hebben ze meerdere vestigingen in heel Nederland en kijken ze terug op een succesvolle start.

Waarom hamburgers en wijn?

Niels: “Joris en ik hadden hiervoor restaurant Straks, een huiskamerrestaurant met een uitgebreide internationale keuken. We gingen nadenken of dit nou echt het type horeca was dat we voor een lange tijd wilde doen. Eigenlijk wilden we het liefste een toegankelijke zaak creëren met lekker eten. Een restaurant waar je altijd terecht kunt. Dat idee paste niet bij het ‘fine dining’ restaurant waar we toen mee bezig waren, dus toen besloten we een nieuw concept te starten. Met een eerlijk product waar iedereen blij van wordt: een hamburger, maar dan echt goed.”

Wat is het succes van Firma Pickles?

Niels: “We gebruiken uitsluitend de beste ingrediënten voor onze burgers en daarnaast zorgen we voor een gemoedelijke sfeer. Je kunt bij ons niet reserveren, maar je loopt gewoon naar binnen. Er is altijd wel een plekje en anders schenken we eerst een lekker glaasje aan de bar in. Voor je het weet zit je aan tafel, hoewel veel gasten er voor kiezen om gewoon lekker aan de bar eten. Bij Pickles kan het allemaal.”

Firma Pickles
Drieharingstraat 1-3, Utrecht
www.firmapickles.nl

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl