Beers & Barrels

Beers & Barrels: bierpullen, leren schorten en baarden

Een oude werfkelder aan de gracht vormt het decor voor een stoer vleesconcept. Bierpullen, ruitjesblousen, leren schorten en mannen met baarden. Beers & Barrels is het nieuwe vlees en biermekka van Utrecht.

Tekst: Mette Dijkstra
Beeld: Beers & Barrels

“We gaan veel voor Utrecht betekenen”, durft Wichert van Rijn zelfverzekerd te zeggen. Extra motivatie om dit waar te maken gaven zijn vrienden hem, die aanvankelijk niet al te enthousiast reageerden op het idee van Beers & Barrels. De vele goedkopere restaurants aan de Oudegracht trekken namelijk veel toeristen, voor Utrechters niet direct de place to be. Wichert hoopt met Beers & Barrels juist een stukje Utrecht aan de Utrechters terug te geven. “Dit is een plek met producten van goede kwaliteit.”

Zestig soorten speciaalbier

Het is misschien ook wel gewoon een jongensdroom, een plek waar de mogelijkheden oneindig lijken en een concept waarbij Wichert zelf tot de doelgroep behoort. Zestig verschillende soorten speciaalbier, een dj-booth achterin de zaak en een industriële inrichting met veel hout en leer: het eindresultaat van vele avonden op onderzoek uit. “We moesten op zoek naar een concept dat bij de locatie paste. En naar een goede naam. “Beers & Barrels past perfect bij de uitstraling van de zaak, de ‘b’ is trouwens echt een goede letter. En het allitereert. Klinkt goed, toch?” En zo simpel hebben ze het durven houden.

Een Duits concept, gevestigd in een werfkelder aan de Oudegracht met taptafels waar je zelf je biertjes kunt tappen en op de kaart staan burgers, kipgerechten en kreeft. Beers & Barrels brengt een fris en stoer concept naar de oude Utrechtse werfkelders.

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl