Buurten in de Fabriek

Buurten in de Fabriek: voor alle leeftijden, iedere dag

Mensen uit Utrecht West hebben een plek om op ieder moment van de dag spontaan binnen te wippen. Bij Buurten in de Fabriek staan de deuren vanaf 09.00u open. In het geografische middelpunt van Utrecht is van een dode plek een levendige horecazaak gemaakt.

Tekst: Mette Dijkstra
Beeld: Despina Papachristoudi

In de oude Cereolfabriek is een ontmoetingsplek gecreëerd. Waar buiten alles in de oude stijl behouden is, heeft binnen een totale renovatie plaatsgevonden. Na de brand in 2008 stond alleen het skelet van het gebouw nog. Erik Derksen en Bob Gijsberts, de eigenaren van Buurten in Oost en Buurten in de Fabriek, hebben gekozen voor een toegankelijk en herkenbaar concept. Erik: “Het wordt ook wel de huiskamer van Utrecht West genoemd.”

Na nog geen jaar open hebben ze een belangrijk doel al behaald, de gasten uit de wijk voelen zich ‘eigenaar’ van de zaak. Bob: “We moeten blijven luisteren waar behoefte aan is. Daarnaast moeten mensen zich niet hoeven afvragen of we open zijn, dat zijn we daarom iedere dag. Iedereen van nul tot negentig is welkom bij Buurten in de Fabriek, en ja, ook als je de negentig gepasseerd bent wordt er koffie voor je gemaakt of eten gekookt.”

Laagdrempelig

Als restaurant voor de wijk hebben ze gekozen voor een herkenbaar menu, zonder schuimtoefjes, toeters en bellen of ongewone producten. Bob: “Alles wat op de kaart staat is huisgemaakt maar wel laagdrempelig.” Voor kinderen is er een aparte kaart, waar naast een kroket met frietjes ook de vis van de dag, een spaghetti bolognese (met schaar om te knippen!) en Buurten-burgertje op staan.

Buurten in de Fabriek
Kanaalweg 91
www.buurtenindefabriek.nl

Redactie FM
social@frissemosterd.nl