Het Gegeven Paard

Iedere gast kan terecht bij Het Gegeven Paard

Wanneer je vanaf het station langs het nieuwe TivoliVredenburg komt, kun je er niet meer omheen. Het Gegeven Paard. Het café heeft nu al een groot zonovergoten terras en wanneer de werkzaamheden op de singel klaar zijn, is er zelfs plek voor 260 gasten. Tijd om het paard in de bek te kijken.

Tekst: Kylie Fletcher
Beeld: Joris Roovers

Samen met Daniel van Haren, Thomas Deguelle en Shirley Lewis runt Denise van der Poel het café. Ze legt het concept uit: “Je krijgt hier bij elk drankje een hapje. Bij koffie zal dit iets zoets zijn, bij een biertje iets hartigs. Ook staat er een grote weckpot op de bar, waar je onbeperkt water kunt tappen. Je ziet dit nergens anders in de stad en het is mooi om te zien hoe gasten reageren op iets dat ze gewoon krijgen.”

Van anoniem daten tot rustig vergaderen

Collega Daniel vult aan: “Ondanks dat de zaak strak, modern en groots oogt, hangt hier wel echt een huiselijke sfeer. Overdag kun je hier rustig werken. In de zaak zitten veel stroompunten, dus je kunt altijd je laptop gebruiken. De muziek wordt verzorgt vanuit TivoliVredenburg. Speelt er een bepaalde artiest in een van de zalen? Dan zorgen wij dat onze muziek daar op aangepast wordt. Daarnaast speelt er vaak spontaan iemand op de zwarte vleugel die midden in de zaak staat. Iedere gast kan hier eigenlijk wel terecht. Een eerste date? Een werkafspraak? Hapje eten en borrelen met vrienden? Van acht tot achtentachtig jaar, buurtbewoner, student, toerist; alles komt langs.”

Denise: ‘Een jongetje van zes vertelde me waarom de paardenkop tegen de spiegelwand op zijn kop hangt. “Zodat hij ook een vriendje heeft.” Ik smolt.’

Grootste terras van Utrecht

Wij hebben tevens het grootste nog te ontdekken terras van Utrecht. Meer dan 300m2 met de hele dag zon en in de zeer nabije toekomst ligt het terras zelfs aan het water van de singel. “Je kunt hier dus heerlijk de hele dag buiten zitten. ‘s Morgens beginnen met een kop koffie, een broodje voor de lunch, een uitgebreid borrelplateau voor bij de borrel en vervolgens lekker dineren.‘s Avonds krijgen we bovendien veel borrels binnen. We beschikken over een uitgebreide bar met exclusieve dranken en serveren borrelhapjes tot 01.00 uur. Ideaal toch?” zegt Denise glunderend.

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl