Bar dancing limburgia

Cabaret-Dancing Limburgia

Horeca is van alle tijden. Ook in Utrecht. Daarom  blikt stadshistoricus Kees Visser in Café Nostalgia terug op de horeca van vroeger. Wat waren de hotspots van weleer die we nu al lang niet meer kennen? In de derde aflevering gaan we terug naar de spannende tijden in Cabaret-Dancing Limburgia.

Tekst: Kees Visser

Waar kan je tegenwoordig nog terecht voor aan fatsoenlijke striptease? Niet dat Utrecht rond de jaren vijftig/zestig veel gelegenheden had, toch was Cabaret-Dancing Limburgia aan de Lange Elisabethstraat 21 bij uitstek de plek waar er, zij het ‘bedekt’, van kon worden genoten. De dames stonden er op een rond podiumpje en vertoonden hun kunsten en zichzelf, met knoopjes en klepjes de meest intieme delen degelijk afgedekt. Na hun act, altijd met livemuziek, trokken ze zich bescheiden terug. Het podiumpje zakte in de vloer en even later kwamen de dames geheel gekleed om met de heren (voor hun kosten) aan de bar of in afzonderlijke nisjes een glaasje champagne te drinken. De klanten kwamen er soms ook na de dansles bij de Rijk of Cornelissen, dronken er een biertje voor fl 2,50 (normaal was een biertje 50 cent) en droomden dan thuis verder.

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl