Ceviche van forel – Uit de keuken van STAN&CO

Bij STAN&Co ontdekken ze steeds meer manieren om eten te bereiden. Zoals ‘ceviche’, een origineel Peruviaans recept waarbij de zuren uit azijn, limoen en alcohol worden gebruikt om de vis te garen. Zo kun je dus eigenlijk overal een mooi gerecht klaarmaken zonder dat er een vuurtje aan te pas komt. Ben je nieuwsgierig hoe dit werkt en wil je dit zelf uitproberen? Bekijk dan snel het recept hieronder uit de keuken van STAN&CO.

Ceviche van forel en Hendrick’s Gin

Ingrediënten:
25 dl witte wijnazijn
25 dl limoensap
1 rode ui
75 gr suiker
1 komkommer
1 bosje koriander
scheutje Hendrick’s Gin
750 gr forelfilet, maar je kan ook zalmfilet of kabeljauwfilet gebruiken. Zolang het maar een zachte vis is.

Bereidingswijze:
Snij lange krullen van de komkommer en leg deze in een schaal. Meng de witte wijnazijn, rode ui, limoensap, suiker, koriander en een klein scheutje Hendrick’s gin. Schenk dit mengsel over de komkommerkrullen en leg de vis in het mengel.  Zorg dat de vis helemaal onder het sap staat.De vis gaart nu langzaam door de zuren uit het sap in de schaal. Na ongeveer twee uur is je vis helemaal gaar en klaar om geserveerd te worden.

 

Redactie FM
social@frissemosterd.nl