Lisa van De Koekfabriek: ‘Bakken is echt mijn passie.’

 


We gaan graag op zoek naar de kanjers die je misschien niet in de zaak ziet, maar die ó zo belangrijk zijn. Deze editie praten we met koekenbakker Lisa Warnars, die de lekkerste koekjes bakt voor koffiebar De Koekfabriek.
tekst: Joris Roovers
Fotografie: Michael Galiart

Wat maakt jou een goede koekenbakker?
‘Ik ben altijd opgewekt en dat helpt voor een goede sfeer in bakkerij. Ik werk heel netjes en dat is belangrijk, want als je verkeerd afweegt klopt het hele recept niet meer! En ik ben leergierig, ik kan nieuwe dingen vaak snel zelf maken.’

Hoe ziet een normale werkdag er bij jou uit?
‘We drinken eerst even koffie met elkaar, daarna worden de taken verdeeld. Wie gaat welk koekje bakken, of soms zelfs taarten. Ook zijn er teams die de gebakken koekjes afwegen en inpakken.’

Wat vind je het leukste aan de bakkerij?
‘Het uitproberen van nieuwe recepten. Daarnaast is het samenwerken erg leuk en heel gezellig, en vooral fijn als je een groot recept aan het maken bent. Bakken is mijn passie, dus ik zit bij de Koekfabriek echt op mijn plek.’

Wat vind je zelf het lekkerste koekje?
‘Ik vind de cantuccinis erg lekker, met die noten er in. Ik doop ze altijd in de koffie. Eigenlijk vind ik elk koekje dat we maken lekker. Vooral als je in de bakkerij staat en je ruikt ze als ze net uit de oven komen.’


Bij De Koekfabriek worden de koekjes gebakken door mensen met een verstandelijke beperking. Door het werk in de bakkerij hebben de werknemers een leuke baan en staan ze midden in de maatschappij. Wil je meer weten? Kijk dan op www.dekoekfabriek.com

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl