simple utrecht

Simple.:’Relaxte avond in de watten.’

In een imposant gebouw naast de Dom vind je Restaurant Simple, maar simpel is het zeker niet. Vanaf het moment dat je binnenstapt wordt je verrast. “Dat is een van onze meest gekregen complimenten, dat we de verwachtingen van de gasten overtreffen”, vertellen eigenaren Jeroen de Zeeuw en Ditmar Zuiderhoek.

Tekst: Kiki Mossink
Fotografie: Romano de Vries

Bij binnenkomst wordt je overdonderd door de pracht van dit restaurant. De ruimte is open en overzichtelijk. Er staat strak, comfortabel meubilair met warme kleuren.

Eén menu per maand

Op de kaart staat niet meer dan één menu voor een diner van drie, vier of vijf gangen. Dit menu wisselt iedere maand en verandert met de seizoenen mee. Jeroen: “Een maand is zo voorbij, na twee weken ga je alweer nadenken over de volgende kaart. Dat is wel een uitdaging, maar houdt ons scherp. Ik heb altijd wel bepaalde smaken in mijn hoofd zitten.” “Het leuke aan een vast menu is dat gasten hier met vertrouwen in ons komen eten. Ze kunnen geen standaard gerechten bestellen. Ik zorg ook altijd dat ik één of twee wijnen heb van druiven of streken die veel gasten niet kennen”, vult Ditmar aan.

Jeroen: “Tien jaar geleden had ik nog een kantoorbaan, nu hebben we ons eigen restaurant.”

Hart voor de horeca

Na tien jaar allerlei horecazaken te hebben gezien, besloten Jeroen en Ditmar dat ze toe waren aan een eigen restaurant. Ditmar: “Met veel enthousiasme begon ik aan de studies Commerciële Economie en Bedrijfskundige Informatica. Ik vond programmeren leuk, maar ik zag mezelf dat niet de rest van mijn leven doen. Toen ik nadacht waar ik echt gelukkig van wordt, kwam ik toch bij de horeca.”

Jeroen: “Vijftien jaar geleden had ik een kantoorbaan. Tijdens een weekend weg in Londen ging ik uit eten bij een goed restaurant en begon ik te twijfelen over mijn werk. Kort daarna heb ik mijn baan opgezegd en rolde ik via verschillende stages bij de keuken in.” “Wij zijn heel enthousiast over wat we tot nu toe hebben neergezet. Bij ons kom je voor een relaxte avond uit voor een goede prijs. Of je nou iets te vieren hebt of een zakendiner, die mengeling van gasten zorgt voor de sfeer in de zaak. We merken ook dat gasten het hier fijn vinden, de eerste reserveringen voor de Kerst zijn al binnen!” aldus Jeroen en Ditmar.


Simple.
Domstraat 4, Utrecht
www.simpleutrecht.nl

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl