bier en appelsap

Met de kinderen uit eten: 3 tips

Lisanne Davids is oprichter van Bier en Appelsap: een online magazine voor ouders Utrecht, met tips om met je kinderen op pad te gaan. En hoewel het in landen als Italië en Frankrijk de normaalste zaak van de wereld is om kinderen mee uit eten te nemen, vergt dat in Nederland soms wat voorbereiding.

Met (kleine) kinderen naar de horeca, dat vergt soms wat extra voorbereidingen. Niet elke plek is geschikt voor kinderen en dat weet je liever van tevoren. Vaak breng je ze mee in een kinderwagen, hebben ze een schone luier nodig, kunnen ze nog niet op een gewone stoel zitten of is lang stil zitten überhaupt een uitdaging. Wanneer we zelf met onze kinderen (van drie en een jaar oud) uit eten gaan, houden we altijd rekening met drie dingen.

De locatie

Gelukkig zijn we inmiddels goed bekend met de horeca in Utrecht en als de kinderen mee gaan, kiezen we een zaak waar het een beetje ruim is. Zodat er plek is om de kinderwagen naar binnen te rijden en deze naast de tafel te laten staan. Of waar je gemakkelijk een kinderstoel aanschuift, zonder daar de hele zaak voor te verbouwen en je medegasten lastig te vallen.

Mee in de tas

In veel horecazaken is inmiddels wel een speelhoekje of een kleurplaat te vinden, maar we zorgen ook voor wat entertainment in de tas. Een boekje, een klein spelletje en wat potloden. Voor de jongste nemen we vaak zelf wat te eten mee. 1 Jaar is een lastige leeftijd voor het standaard kindermenu. Daar mag wel eens een alternatief voor worden bedacht!

Tijdstip

Uit eten gaan wanneer het eigenlijk bedtijd is, is voor niemand een succes. Daarom kiezen we vaak voor een lunch of gaan we op tijd uit eten. Rond vijf uur is het vaak nog rustig en heb je voldoende tijd om een hoofdgerecht en dessert te eten. En daarna kunnen de kinderen alsnog op tijd naar bed!

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl