KANTIEN is het omfietsen waard

Een oude bedrijfskantine van de gemeente ombouwen tot een heus restaurant? Ook dat gebeurt in ons stadsie. KANTIEN brengt verrassende gerechten met een Hollandse twist. Op hoog niveau bereid en geserveerd met veel kunde.

Tekst/beeld: Kylie Fletcher

De ondernemers achter o.a. The Mancave, MAAL TIEN en Stekker, hebben iets moois van de oude kantine gemaakt: KANTIEN. Een grote, open zaak met een verrassende, tweewekelijks wisselende kaart. “We verklappen niet wat we doen. Wat je precies te eten krijgt weet je niet: op de kaart staan alleen de hoofdbestanddelen. Wat je geserveerd krijgt is een verrassing”, aldus bedrijfsleider Sander Hoogstraten. “Alles komt van Hollandse bodem. Het zijn alternatieve producten, aangevuld met internationale smaakmakers.”

Meer kwaliteit dan kwantiteit

Bij KANTIEN kun je kiezen voor een drie-, vier- of vijf-gangenmenu. Daarnaast is er voor de snelle eter keuze uit drie soorten borden: vis, vlees of vegetarisch. Uiteraard met bijpassende wijnen, die net als het menu ook steeds veranderen. Sander: “Samen met onze wijnleverancier gaan we met elke nieuwe kaart zitten en proeven. Elke twee weken werken met een nieuwe kaart is intensief. Maar je leert veel en het is een leuke manier van werken. Aan tafel leggen we veel uit; dat kan ook niet anders met onze kaart. Dat geeft je als personeel de mogelijkheid om echt even bezig te zijn met de gast.”

Crowdfunding

Tegenwoordig komen veel initiatieven van de grond door middel van crowdfunding. Zo ook bij KANTIEN. En met succes! Het beoogde doel werd in rap tempo behaald. Lodewijk Rondeboom, een van de ondernemers, legt uit dat crowdfunding werkt als je in een wijk zit met weinig horeca. “Wij merkten al gauw dat wij veel steun vanuit de buurt kregen. Crowdfunding gaat uit van kleine investeringen van (voornamelijk) je directe, lokale publiek. En dat is bij ons zeker gelukt.” KANTIEN is ook open voor lunch. “Met een terras van ruim 400 vierkante meter én de hele dag zon, zijn wij zeker een plek waar je voor om wilt fietsen!” zegt Sander lachend.

KANTIEN
Ravellaan 96
www.welkominkantien.nl

Redactie FM
social@frissemosterd.nl