Luc.: net even wat anders

Midden in de binnenstad, in een drukke winkelstraat, een restaurant beginnen: je moet het maar durven. Jonge ondernemers Stijn Campman en Debbie van der Lee gingen samen het avontuur aan en slagen met vlag en wimpel: Luc. is een mooie aanwinst voor de Utrechtse horeca.

tekst / Fotografie: Kylie Fletcher

Bij Luc. zit je binnen, maar het voelt als buiten. Door de blauwgroene muren, warme uitstraling, vele planten en roestaccenten waan je je in een Franse serre. Het moge duidelijk zijn waar de ondernemers inspiratie hebben opgedaan voor de mooie zaak. ‘Dat eigenwijze, de kleuren en de aankleding hebben we meegenomen uit Parijs. En de naam Luc. is een verwijzing naar de Franse filmregisseur Luc Besson’, legt Debbie uit. Stijn vult aan: ‘Ook onze kaart heeft een Franse inslag. We werken met seizoensproducten, authentieke Frans-Amerikaanse gerechten, maar dan net even iets anders.’ Dit zie je ook terug bij de dranken: geen bekende merken, maar speciale likeuren en cocktails met een bijzondere twist, voor een extra stukje beleving.’

Private dining
Van de voormalige functie van het pand, een kledingzaak, zie je niets meer terug. Het split- level in het pand verdeelt de zaak in vier verschillende ruimtes met elk een andere sfeer. Beneden zit je heerlijk rustig aan een robuuste houten tafel en kijk je zo over de schouder van de chef de keuken in. Op de bovenste verdieping zit nog een verborgen parel: een aparte ruimte die perfect is voor private dining.

Luc. is nog geen acht maanden oud, maar nu al een begrip in de binnenstad. Stijn: ‘Onze kracht is dat we als ondernemer zelf in de zaak staan en overal bovenop zitten. Ikzelf in de keuken en Debbie op de vloer in de bediening. Het is echt onze passie. We zijn natuurlijk net begonnen, maar we willen ons blijven ontwikkelen. Nog meer ervaring opdoen en blijven inspelen op de behoefte van onze gasten. Je bent als ondernemer nooit uitgeleerd.’

Debbie: ‘De naam Luc. is een verwijzing naar de Franse filmregisseur Luc Besson.’


Luc.
Voor Clarenburg 8
030 – 400 40 60
www.lucutrecht.nl

Redactie FM
social@frissemosterd.nl