Lente weer

Naast het risico dat je van je sloffen wordt gereden door de elektrische bezorgscooters die je niet hoort aankomen, zie ik ze ineens overal. De jongens en de meiden, ofwel in het groen dan wel in het roze, met een mega-kubus op hun rug, waar ik nog in zou passen. Ik ben al meerdere keren badend in het zweet wakker geworden van het feit dat ze in m’n dromen van alle kanten kwamen en mij aanvielen maar, waar was ik gebleven?, oh ja de lente. Daar waar gegeten wordt, daar wordt gepraat over eten, net als dat we praten over de pepernoten die al in oktober in de winkelschappen liggen, kunnen we oneindig praten over de lente op het moment dat het koud en nat is.

De lente is voor mij een startschot van de onbeantwoorde liefde, zonder dat het gemeen voelt. Los van de warme winterdagen in december ken ik geen betere periode in mijn leven. Liefde, dus ook lente, zorgt soms wel voor de nodige problemen. Vooral in het begin bezorgen de seizoensvlinders in mijn buik een jetlag, geen tijdsbesef en dus minder rem op tijd als ik met mijn glas wijn op het terras zit tijdens de voorpremière van dit seizoen. Zelfs de bezorgdiensten komen mij dit niet brengen. Dit is onze pure innerlijke kracht uit de krochten van ons dierlijk instinct. Wees niet boos! Drink een glas wijn! Een salmiakki van de Flater is een zoet alternatief. Of heb je toch liever een Lente bockie.

Terence Roelofsen, een bekende binnen de Utrechtse horeca. Deze zanger, creatief ondernemer en schrijver neemt ons mee in zijn dagelijkse avonturen in zijn stad.

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl