Ó zo trots

We zijn trots. Ó zo trots op ons stadsie. En dan vooral op alle jonge, enthousiaste ondernemers die ogenschijnlijk moeiteloos het ene na het andere toffe concept bedenken. Nieuwe festivals, pop-ups, bakfietsen en restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond.

Van Full Of Crêpe tot Back & Fourth, de Frietfiets, Beers & Barrels, Kantien en Basis. Stuk voor stuk zijn de mensen achter deze projecten bekende gezichten van de binnenstad. Allen begonnen met uren zwoegen, keihard werken en dromen tot hun droom werkelijkheid werd. Nu voorzien ze ons van de fijnste drankjes en de lekkerste gerechten, geserveerd vanuit hun eigen visie.

Dit Utrechtse trotsgevoel komt helemaal naar voren op indoor foodfestival Schaft. De opener van het festivalseizoen doet ons 030-hart sneller kloppen. Bovenop de truck van Firma Pickles staat eigenaar Niels stralend over het publiek uit te kijken. Want niet alleen wij zijn trots, ook de ondernemers zijn dat. Trots op hun concept, op de mensen die net zo hard werken voor dezelfde droom, op het zien van de mensen die lachend hun burger of een andere lekkernij aan de mond zetten.

Het oude Werkspoorkathedraal was vier dagen lang vol. Met rook van de onschuldig ogende Big Green Egg barbecue. De brede glimlach van de vele bezoekers. En de geuren van hotdogs, gin-tonics en crêpes. En vol van trots, met een drankje te veel en een buik te vol.

De Utrechtse Kylie Fletcher en Mette Dijkstra zijn schrijvende horecadames met een bak aan zelfspot en een helicopterview waar je u tegen zegt. Ze spreken met en uit ervaring over alledaagse horecaperikelen.

Redactie FM
social@frissemosterd.nl