Restaurant Zuiver: ‘Puur en eerlijk lunchen & dineren.’


De plek is niet vanzelfsprekend, de menukaart niet klassiek Frans en het personeel is geen standaard zwart-witbrigade. Tussen de kantoren op bedrijventerrein De Wetering vind je Restaurant Zuiver. Wat vroeger een boerderij was, is nu een restaurant. En waar vroeger de koeien en paarden in de stal stonden, kun je nu lunchen en dineren. Tijd voor een ritje naar Leidsche Rijn!

tekst: Kiki Mossink | fotografie: Restaurant Zuiver

‘De boerderij stond al een aantal jaar leeg, het lag vol met mos en water en het dak was ingezakt…’ vertelt bedrijfsleider Jerrie Verleg. ‘Ik dacht bijna dat de gebroeders Peek gek waren geworden, maar zij wilden het risico wel nemen.’ De bouwval heeft inmiddels plaatsgemaakt voor pracht en praal: een sfeervol restaurant met comfortabele zitplekken en authentieke boerderijelementen. De imposante bar is een lust voor het oog en stond vorig jaar zelfs in de top 10 van de mooiste bars van Nederland. Ook beschikt Zuiver over twee ruimtes voor besloten bijeenkomsten, partijen en trouwerijen.

Niet traditioneel

Zuiver staat voor eerlijke en pure producten. Ze hebben onder andere een eigen groentetuin en onderhouden een moestuin bij een ouderenhuis in Leidsche Rijn. Chef-kok Richard Boys: ‘Groenten noem ik de juweeltjes van de keuken en dan is er niets mooiers dan de deur uitstappen en je eigen groenten oogsten of kruiden plukken!’ vertelt hij stralend. Jerrie noemt Richard een fusion kok. Richard: ‘Op de kaart staan veel gerechten met een Westers karakter en een Aziatisch (vaak Indonesisch) tintje. Maar mijn keuken staat vol met kruiden uit allerlei wereldkeukens, zonder hen kan ik niet koken.’

Eigen festival

Jerrie: ‘Deze buurt wordt steeds populairder qua wonen en werken. Daarom doen
we graag iets met én voor de buurt. We zijn bijvoorbeeld vier jaar geleden begonnen met het organiseren van ons eigen culinaire “Seafood festival”. In de ene hoek een house-dj, op het andere terras een jazzband, stands met live cooking, activiteiten voor kinderen én een “meatlovers corner”. Zaterdag 9 juli is jong en oud van harte welkom! Natuurlijk kun je deze zomer ook gewoon lekker buiten genieten van de zon en al het lekkers uit de keuken op ons grote terras!’

Jerrie: ‘We werken alleen met geschoold personeel, dat zie je niet veel meer. Zo creëren we een constante kwaliteit en geven we net dat beetje extra service.’


Restaurant Zuiver
Krommewetering 51, Utrecht
Vlooswijkseweg 1, Amersfoort
030 238 32 33
www.restaurantzuiver.nl

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl