EXPLORE UTRECHT: Life is a beach: ‘Zomerse sferen in de stad.’

Explore Utrecht
Dainahara Polonia is oprichtster van Explore Utrecht: het online ‘must visit’ magazine door Utrechters voor Utrechters. Je vindt hier niet alleen de nieuwste hotspots maar ook golden oldies, toffe winkels, beautyspots en de leukste evenementen. Voor Frisse Mosterd schrijft ze over de culinaire hotspots van onze stad.


Fotografie: Susanne Sterkenburg

Geen vakantieplannen deze zomer? Wel verhalen aanhoren van vrienden en collega’s die druk bezig zijn met het plannen van een reis naar een of ander ver oord? Niet getreurd thuisblijver! Thuisblijven is al lang niet meer het einde van de wereld, het is een trend. Tegenwoordig is de ‘staycation’ the way to go. Gewoon op vakantie in eigen land. Flaneren, volleyballen en BBQ’en kan ook op een van de stadsstranden in ons stadsie.

Strand Oog in Al, beter bekend als SOIA, gevestigd langs het Amsterdam-Rijnkanaal, is het eerste stadsstrand van Utrecht. Hier kun je neerploffen op een grote zitzak, plaatsnemen aan een picknicktafel, hangen op het terras of binnen in het restaurant. Op zondagen kun je tot laat in de avond op de toffe mixjes van dj’s dansen. En heb je weleens gedacht aan yoga in de buitenlucht? Ja, dat kan ook! Bij mooi weer, op het dek, met de zon op je bol.

Aan de Europalaan in een oud kantoorpand, op een plek waar je het bijna niet zou verwachten, zit de Stadstuin. De naam is wellicht misleidend, want het verwijst niet naar het stadsstrand achter het gebouw, maar meer naar de creatieve broedplaats met meer dan honderd startende ondernemers. In het lunchcafé kun je terecht voor broodjes, maar in de avond ook voor een cocktail of een kokosnoot. De Stadstuin organiseert het gehele jaar door veel evenementen, zoals vrijmibo’s met foodtrucks, dj-avonden, markten en ander leuks!

Key West Beachhouse, gevestigd aan de Haarrijnse Plas, is een lounge restaurant met een strandterras voor wel honderd zonaanbidders. Een dagje strand kan al vroeg beginnen, want bij Key West kun je ook ontbijten. Het strandpaviljoen ligt aan een zandstrand en zwemwater. Wat wil je nog meer? Bij slecht weer is het gelukkig ook prima vertoeven in het restaurant.

Watersport-enthousiastelingen kunnen hun hart ophalen bij Down Under. Het waterpark, gevestigd aan de rand van Utrecht – Nieuwegein, is zeker het bezoeken waard. Down Under biedt de mogelijkheid om diverse watersporten uit te oefenen zoals wakeboarden, waterskiën, bodyboarden en meer. Na al het watergeweld is het tijd om lekker te relaxen op het gras, in het grote restaurant of op het terras met een biertje.

De geruchtenmolen over een tijdelijk standsstrand aan de oevers bij Paardenveld draait op volle toeren. Een stadsstrand in het centrum van de stad? Lijkt mij een prima idee! Vooralsnog zien we helaas alleen bulken zand op het bouwterrein prijken, maar wat niet is… kan nog komen! Fijne vakantie!


Kijk voor de ultieme Utrecht Experience op www.exploreutrecht.nl

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl