Nieuw! Puschkin, Loetje & Van de Straat


tekst: Joris Roovers

Puschkin Ontbijt & Lunch
Soms ontstaan er van die zaakjes in Utrecht die er opeens lijken te zijn. Puschkin Ontbijt & Lunch op de Wittevrouwenstraat is er daar duidelijk één van. Sinds begin mei kun je hier terecht voor ontbijt & lunch met een Duits tintje. Denk aan manden met kaiserbroodjes, gekookte eitjes en een lekkere pot koffie. En
je hoeft geen vroege vogel te zijn om van een beetje Duitse gemütlichkeit te genieten, ontbijten doe je hier de hele dag door. Op donderdag en vrijdagavond kun je er naast ontbijt en lunch zelfs ook avondeten, je moet alleen wel zelf je eten meenemen. Zij schenken er dan een lekker Duits biertje of een mooi glas wijn erbij. Bij Pushkin doen ze vooral niet te moeilijk, het is gewoon betaalbaar en goed.

Puschkin Ontbijt & Lunch
Ridderschapstraat 1

Loetje Utrecht
Er gingen vorig jaar al geruchten, maar toen lieten ze nog op zich wachten. Nu is het dan toch uitgekomen en heeft Utrecht haar eigen Loetje. Vanaf half juni zijn de Amsterdamse biefstukken in onze stad te bestellen in de oude Havana, waar voorheen Yoepz Kip & Kreeft zat. Met de opening van deze vestiging komt het aantal Loetjes in Nederland op tien. Bij Loetje eet je kwalitatief hoogwaardige biefstuk, geserveerd in de eigen jus. Daarnaast serveert Loetje gerechten zoals schnitzel, hamburger, tonijnbiefstuk, verschillende maaltijdsalades en uiteenlopende voorgerechten en lunchgerechten. Loetje te Utrecht is zeven dagen per week geopend.

Loetje Utrecht
Oudkerkhof 29
www.loetje.com

Van de Straat
Als er nieuwe horeca in de binnenstad wordt geopend, weet iedereen het vaak meteen. Terwijl er in de wijken rondom net zoveel leuke horecaondernemers opstaan. Neem Van de Straat op de Surinamestraat in Lombok. Een streetfoodrestaurant waar je binnenwipt voor koffie, lunch, wijn, een gezond sapje, een avondvullend diner of voor een lekkere cocktail. Je komt hier om zoveel mogelijk te proeven en je te laten verrassen door aparte smaakcombinaties. Eén ding hebben alle producten gemeen: kwaliteit. Eerlijk eten voor een eerlijke prijs, dat is wat eigenaren Joost en Nico voor ogen hebben. Duurzaam vlees, vis en biologische groenten in een casual no nonsens omgeving. Dat is best een omwegje naar Lombok waard.

Van de Straat
Surinamestraat 5
www.vandestraatutrecht.nl

Redactie FM
social@frissemosterd.nl