Utrecht op wielen

Nu het festivalseizoen weer in volle gang is, komen de foodtrucks ook weer van stal. Om ons te voorzien van de lekkerste hapjes, drankjes en specialiteiten. Om onze festival beleving nog net iets smakelijker te maken. Tijd voor een rondje langs de foodtrucks van Utrechtse bodem.

tekst: Kylie Fletcher

De Frietfiets by Dapp

De Frietfiets by Dapp Biofood is in Nederland de enige in haar soort. Bedenkers Roderick Heijning en Siem van Bruggen begonnen in 2013 met biologische friet vanaf een fiets. Ondertussen zijn er alweer zeven fietsen en zeer binnenkort opent de derde biologische frietwinkel. De frieten van de Frietfiets worden voor het oog van de klant klaargemaakt en zijn duurzaam, biologisch, ambachtelijk en vooral heel erg lekker. Deze zomer staat de fiets veel in België, maar bijvoorbeeld ook gewoon op het Utrechtse Festival Vorkje Prikje.

www.frietfiets.nl

Fiets Bakkie Pleur

Bakkie Pleur is een rijdende filterkoffiefiets met een divers en wisselend aanbod van ‘specialty coffee’, gezet met een V60 filter. Een jaar geleden zijn de dames van Bakkie Pleur met de hand- gemaakte fiets begonnen als afstudeerproject, ontstaan uit een enorme passie voor koffie en design. ‘Met onze slow coffee creëren we een rustmoment’, aldus oprichter Winnie Goede. ‘Door meer informatie te geven over de herkomst en zetmethode willen wij mensen enthousiasmeren voor filterkoffie. We gieten de koffie met de hand op zodat je ruikt en ziet hoe deze gezet wordt.’
STAN&CO Bakfiets

Een van de mooiste zaken van Utrecht heeft een relatief klein terras, daarom vond STAN&CO dat meer mensen, ook met lekker weer, van hun heerlijke gerechten moesten kunnen genieten. ‘In de winter kom je naar ons, in de zomer komen wij naar jou!’, aldus Daan Smeltzer, verantwoordelijk voor de jaren 30 bakfiets van STAN&CO. Het assortiment bestaat uitsluitend uit gerechten die je ook op de kaart van STAN&CO terug kunt vinden. De komende tijd kun je de bakfiets tegenkomen op verschillende streekmarkten en evenementen in de regio.
utrecht.stan-co.nl

Elephant Trunk

Vanuit een nostalgisch mooie Renault 4 Fourgonnette krijg je bij de Elephant Trunk de lekkerste, (h)eerlijke espresso’s. De koffie komt van eigen label en wordt geserveerd door een enthousiaste, professionele en servicegerichte barista met grote passie voor koffie. Persoonlijk contact staat bij de Elephant Trunk voorop. Je vindt de trunk bijvoorbeeld niet alleen bij kleine Utrechtse events zoals de SingelSwim op Lepenburg (19 juni), maar je kunt op het hoofdkwartier in de wijk Buiten Wittenvrouwen ook workshops en trainingen volgen.

www.elephanttrunk.nl


Red Dog Society

Horecamannen Spencer Griet, Mick Remerink en Jeffrey de Vries serveren al 2,5 jaar onder de naam Red Dog Society gourmet hotdogs op festivals en evenementen. Dit doen ze vanuit een Spijkstaal SRV, en sinds kort ook vanuit een Mercedes 508D. De gourmet hotdogs zijn gemaakt met ambachtelijke en verantwoordelijke worsten, die speciaal voor de Red Dog Society gekruid en bereid zijn. Iedere “dog” heeft zijn eigen entourage aan heerlijkheden, geserveerd op een op maat gemaakte brioche. Deze zomer kun je de hotdogs proeven op ruim dertig festivals in het land, waaronder Stekker in het park en Smeerboel.

www.reddogsociety.nl

Full of Crêpe

Oud-barmannen Sjoerd Ypma, Jasper Kriek en Jasper Quist runnen sinds vorig jaar Full of Crêpe. Een foodtruck gespecialiseerd in – hoe kan het ook anders – crêpes. De truck is een oude bakbrommer, die ze zelf hebben omgebouwd tot een “rijdend crêpemonster”. Bijzonder is de onderlinge vibe die de mannen hebben. Dit merk je meteen wanneer je de jongens ziet: je komt niet alleen langs voor een heerlijke crêpe (met bijvoorbeeld aardbeien en Nutella), maar ook voor een feestje. Binnenkort kun je van de mannen (en hun crêpes) genieten op o.a. Eindhoven kookt en Bumperkleven in Breda.

www.fullofcrepe.nl


CHOPS stir-fried ice cream

Broer en zus Sebastian en Rebecca Brons uit Houten maken met hun ijskar als eerste in Nederland bijzonder ijs, vanaf een plaat van dertig graden onder nul. Alle ingrediënten, waaronder melk, vers fruit of nootjes en chocolade, worden op de plaat gemengd en tot ijsrolletjes gerold. Denk aan smaken zoals cheesecake of aardbeien met stroopwafels. Na een reis door Thailand kwamen ze op het idee om deze manier van ijs maken naar Nederland te brengen. Dit jaar staat de ijskar op verschillende festivals in Den Haag (HomeMade Market), Utrecht (Vorkje Prikje) en Boxtel (Slowlands Festival).

www.chopsicecream.com

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl