Eten in een allergievrije wereld

‘Niemand hoeft zich door een voedselallergie of tolerantie anders te voelen.’ Dat zegt de Utrechtse diëtiste in opleiding Carlijn Bröring. Allergieën blijven altijd een groot punt ter discussie, vooral in de horeca. Maar het leven met een intolerantie hoeft volgens Carlijn niet knettermoeilijk te zijn. In haar kookboek Foodless uit, neemt ze lezers mee in een allergievrije wereld.

Is allergievrij eten ook lékker eten, of lever je altijd een beetje in? In haar boek laat Carlijn je de mogelijkheden zien. Of je nu een glutenintolerantie, soja-allergie of lactose-intolerantie hebt: met een paar kleine aanpassingen kook of bak je een heerlijk, allergievrij gerecht. Daar kan menig chefkok vast nog wel iets van leren.

Met haar populaire blog FOODLESS won Carlijn van 10.000 deelnemers de Freelancer of the Year-award. Ook stond ze in Margriet en Allerhande. Inmiddels runt Carlijn in Utrecht restaurant The Foodclub waar je, uiteraard, glutenvrij eet. 


Carlijn Bröring (1986) is diëtist in opleiding en ervaringsdeskundige als het aankomt op leven met voedselintoleranties. 

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl