Eten in een allergievrije wereld

‘Niemand hoeft zich door een voedselallergie of tolerantie anders te voelen.’ Dat zegt de Utrechtse diëtiste in opleiding Carlijn Bröring. Allergieën blijven altijd een groot punt ter discussie, vooral in de horeca. Maar het leven met een intolerantie hoeft volgens Carlijn niet knettermoeilijk te zijn. Daarom komt eind september haar kookboek Foodless uit, waarin je ze meeneemt in een allergievrije wereld.

Maar is allergievrij eten ook lékker eten, of lever je altijd een beetje in op de romige smaken en de variatie? Met dit boek laat Carlijn je de mogelijkheden zien. Of je nu een glutenintolerantie, soja-allergie of lactose-intolerantie hebt: met een paar kleine aanpassingen kook of bak je een heerlijk, allergievrij gerecht. Daar kan menig chefkok vast nog wel iets van leren. Op 30 september komt het boek uit bij Uitgeverij Prometheus, maar voor diegene die niet kan wachten, kun je ook terecht op haar blog www.foodless.nl.


Carlijn Bröring (1986) is diëtist in opleiding en ervaringsdeskundige als het aankomt op leven met twee voedselintoleranties. Met haar populaire voedingsblog FOODLESS won zij vorig jaar van 10.000 deelnemers de Freelancer of the Year-award. Zij stond eerder in Margriet en Allerhande.

Redactie FM
social@frissemosterd.nl