Het Gegeven Paard

5X Flexwerken in Utrecht

Veel horecazaken spelen in op het groeiend aantal zelfstandig ondernemers in de stad en bieden werkplekken aan. Geen afleidingen van huishoudelijke aard of luidruchtige huisgenoten, maar een rustige en inspirerende omgeving om in te werken. Wij zochten de fijnste zaakjes in Utrecht voor je uit.

Tekst en beeld: Annebel Wouters 

 • Stayokay
  Bij een hostel denk je al snel aan een overnachting en jongeren die luidruchtig thuiskomen na het stappen. Stayokay is zo veel meer dan dat. Op de eerste verdieping schuilt een prachtige lichte ruimte om je laptop open te klappen en in een aangename stilte te werken. Pluspunt: Als je aangeeft dat je wilt ontbijten mag je met een bordje het buffet afstruinen. Ook is er lunch en diner.
  Adres: Neude 5
  Open: ma t/m zo vanaf 07:30
  www.stayokay.com/nl/Utrecht-Centrum
 • Het Muzieklokaal
  Klassieke muziek komt uit de speakers, zachtjes wordt er met elkaar gesproken. Er hangt een aangename en serene stilte; het enige wat overstemt zijn koffiebonen die gemalen worden. Hier kun je prettig werken aan lange tafels of in zachte fauteuils met een bak koffie of sapje binnen handbereik.
  Adres: Bemuurde Weerd OZ 13
  Open: di t/m woe 11:00-23:00, do t/m za 11:00-00:00, zo 11:00-22:00
  www.hetmuzieklokaal.nl
 • Broei
  Dit is een creatieve ruimte, restaurant, café en werkplek in één. Het kan best rumoerig zijn, druk is het namelijk altijd. Dus als je in zo’n omgeving het beste tot je recht komt, ben je hier aan het juiste adres. Een inspirerende omgeving waar je op nieuwe ideeën kan broeien en je honger met heerlijk huisgemaakt zuurdesem brood of verassende vegetarische gerechten kan stillen.
  Adres: Oosterkade 24
  Open: ma 09:00-18:00, di t/m zo 09:00 – 22:00
  www.broei-utrecht.com
 • The Village – Science Park
  Het Wolvenplein is nu alweer een maand gesloten, maar vergeet niet dat The Village –  naast de Voorstraat – nog een locatie heeft. Namelijk op de Uithof in het Johanna-gebouw. In deze grote en lichte ruimte is het heel prettig werken. Daarbij maken de barista’s met liefde jouw lievelingskoffie klaar. Zo kom je de dag wel door.
  Adres: Bisschopssteeg 21
  Open: ma t/m vr  08:00-18:00
  thevillagecoffee.nl/science-park 
 • Het Gegeven Paard
  In muziekpaleis Tivoli Vredenburg zit café Het Gegeven Paard. Hier kun je komen voordat een concert begint, in de avond met vrienden borrelen, maar ook erg prettig werken. Een hoop werk te verzetten? Door andere eenpitters met wie je de tafel deelt krijg je een soort kantoor-gevoel. Facebook is een no-go, want dan is het net alsof de baas meekijkt.
  Adres: Vredenburgkade 11
  Open: ma t/m vr vanaf 09:00, za & zo vanaf 10:00
  www.cafehetgegevenpaard.nl
Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl