Op bezoek bij…Cucina Chanti e Vino

Op de hoek van het H.J. Schimmelplein in de wijk Nieuw-Engeland is sinds half augustus Italiaans eetcafé ‘Cucina Chanti e Vino’ geopend. In de keuken staan echte Italianen die op traditionele wijze heerlijke pasta’s, bruchetta’s en pizza’s uit de keuken toveren. Wij gingen langs en op zoek naar het stukje Italië in de multiculturele wijk Nieuw-Engeland.

tekst / fotografie: Kiki Mossink

Eigenaresse Chantal Jansen, voormalig eigenaresse van wijnbar VinVin, wil met Cucina haar passie voor Italiaans eten met de mensen in Utrecht delen. De naam van het eetcafé is een knipoog naar de Italiaanse wijn Chianti en naar de bijnaam van Chantal: Chanti.

Buurtcafé voor iedereen
“De meeste bewoners van Lombok weten ons al te vinden, maar iedereen is natuurlijk van harte welkom! Zes dagen in de week kun je bij ons terecht. Voor een kop koffie in de ochtend, tijdens lunch en diner voor hartige bruchetta’s, pasta’s of pizza’s (uit de steenoven), maar ook voor een Italiaans getinte borrel later op de avond. We serveren uitsluitend verse gerechten en maken gebruik van originele Italiaanse recepten. De wijnkaart bestaat uit de juist minder bekende druiven om gasten kennis te laten maken met nieuwe smaken. En we maken zelf limoncello, lekker bij een dessert!”, vertelt Chantal enthousiast.

Het eetcafé telt vijftig zitplaatsen en er is ook een terras (gericht op het Zuiden) met een gelijk aantal plekken. Op zonnige herfstdagen kun je hier prima vertoeven. Aan de kinderen is ook gedacht: toevallig was er al een klimrek en een speelveld waar ze los kunnen gaan terwijl jij ze, met een koud (of warm) drankje en wellicht antipasti, in de gaten kan houden.


www.cucinachanti.nl

Redactie FM
social@frissemosterd.nl