Laat je verleiden door wijn, spijs en muziek op het Fonteyn Festival

 

Er staat weer een heerlijk foodfestival voor de deur. Komend weekend draait het allemaal om wijn en zal het Janskerkhof omgebouwd worden tot festivalterrein met café Hofman als thuisbasis. Het Fonteyn Festival wordt georganiseerd door twee jonge ondernemers en wij spraken met één van hen.

Tekst: Sophie van der Kroon
Beeld: Fonteyn Festival

“Gemoedelijk, toegankelijk en ondernemend.” Dat zijn de drie kernwoorden waarmee mede- organisator Marcel Westerveld (29) het Fonteyn Festival omschrijft. “Je kan overal met je wijntje rondlopen, er een hapje bij uitkiezen, lekker proeven en genieten van de muziek. Het is eigenlijk heel simpel, makkelijk, toegankelijk en vooral leuk voor iedereen.”

Twee jaar geleden vond Marcel, eindverantwoordelijke bij café Hofman, het tijd worden om zelf een festival te organiseren. Samen met Sanne Bijlsma, eigenaar van ontwerp- en evenementen bureau Kalipso, besloot hij zich te richten op dát wat er nog niet was. “Er zijn in Utrecht heel veel foodfestivals, maar er was nog geen wijnfestival. Dat is een leuk thema waar je veel aan kan hangen. Je kan er eten aan koppelen en je kan er muziek aan koppelen. Hier draait het om wijn, spijs en muziek. Elke dag treden er bandjes en dj’s op, er wordt ook vinyl gedraaid. Het is allemaal een beetje jazz en soul- achtige muziek.”

Op 12, 13 en 14 mei is het weer zover en kunnen wijnliefhebbers hun hart ophalen op de inmiddels vijfde editie van het Fonteyn Festival. Een stadsevenement voor en door Utrechters. Twintig Utrechtse wijncafés, restaurants, leveranciers en foodtrucks bieden hier vol trots hun wijn of spijs aan. De wijnen worden per glas of fles geschonken en de echte liefhebber kan zich inschrijven voor twee verschillende soorten wijnproeverijen. Even zin in wat anders? Bierbrouwerij de Leckere schenkt speciaal bier en biedt eveneens proeverijen aan.

Ook aan de kleintjes is gedacht. Sterker nog, dit jaar heeft het Fonteyn Festival in samenwerking met WarChild en Circus Snor zelfs een middagprogramma voor ze samengesteld. Tussen 15.00 en 18.00u worden ze zoet gehouden met knutselen en schminken. Ook zij blijven binnen het thema: naast de Fristi staat de kinderchampagne voor ze klaar.

Wegens voorgaand succes is het wijnterrein dit jaar al in de middag geopend. Zowel de weekenddagen als op vrijdag is iedereen welkom vanaf 14.00u.

Laat die vrijdagmiddagborrel maar alvast beginnen.


Het Fonteyn Festival vindt plaats op 12,13 en 14 mei op het Janskerhof te Utrecht. Alle leeftijden zijn welkom. Vrijdag en zaterdag is het festival geopend tussen 14.00u en 01.00u. Op zondag is het festival geopend tussen 14.00 en 23.00u.

www.fonteynfestival.nl
www.facebook.com/fonteynfestval

 

Redactie FM
social@frissemosterd.nl