Van Ostade: een brasserie plus in Utrecht Oost

Op de kruising van de Jan van Scorelstraat en de Adriaen van Ostadelaan vind je Brasserie van Ostade. Vijf horecaondernemers hebben het leegstaande pand omgetoverd naar een gezellige brasserie. Wij spraken met chef-kok en mede-eigenaar Reijer van der Goot, ook mede-eigenaar van Restaurant Parc in Hilversum.  

Tekst/beeld: Kiki Mossink

Het prachtige hoekpand trekt veel bekijks op het heringerichte plein in Utrecht Oost. Er is buiten meer dan voldoende ruimte voor een fijn groot terras en binnen is er door de vele ramen veel natuurlijk lichtinval. Reijer: “Het is voornamelijk de bedoeling dat onze zaak een buurtfunctie heeft. Iedereen mag hier de gehele dag binnenkomen voor koffie, een kop soep, een driegangenmenu of een borrel. Er is al iemand die hier iedere dag de krant komt lezen met een kop koffie.”

Eerlijke producten vers uit Parijs

Wat serveert een brasserie ‘plus’ zoal? “We maken zoveel mogelijk gebruik van eerlijke producten. Een deel van onze producten komt van de versmarkt uit Parijs. Twee keer per week rijdt deze leverancier naar Parijs en dan kun je van alles bestellen. Ze hebben daar bijvoorbeeld heerlijke smaakvolle burrata, eendenborst en courgettebloemen. Het hoeft niet per se een superfood te zijn, het moet lekker zijn en passen binnen de prijzen van ons menu. We willen dat de prijs-kwaliteitverhouding schappelijk blijft voor onze gasten, maar tegelijkertijd willen we ook blijven verrassen.”

“We hebben een menukaart die wisselt per seizoen, daar staat voor ieder wat wils op. Op de lentekaart staan bijvoorbeeld sliptongen met een saffraan-botersaus, een rijk gevulde vissalade, runderbavette met een rode portsaus en een Black Angus Burger. Naast de kaart serveren we dagspecials. Dit is zowel fijn voor de gasten, als voor de keukenbrigade. Een mooie manier om als kok constant culinair uitgedaagd te worden.”

Wat maakt de horeca mooi?

“Het is een cliché, maar iedere dag is anders. Soms sta je op dinsdag met twee koks in de keuken en draai je ineens 70 gasten. De ene dag is het ene gerecht een hardloper en de volgende dag verkoop je weer ontzettend gevarieerd. Het zijn allemaal geen standaard avonden meer en dat zorgt voor steeds meer creativiteit in zowel keuken als bediening. Soms hoor je allergieën waar je nog nooit van gehoord hebt, maar dan is het allerbelangrijkste: (koken) wat je gasten willen. Ze komen terug of fietsen om omdat de combinatie service, prijs en goed eten klopt. En we hopen daar met onze brasserie in te slagen!”


Openingstijden: ma – woe: 10.00 – 0.00 uur, do – za: 10.00 – 1.00 uur, zo 11.00 – 23.00 uur

Brasserie van Ostade  
Adriaen van Ostadelaan 65
3583 AB Utrecht
030 – 737 1252
www.vanostade.nl

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl