Uit het keukenkastje van… Talitha en Sanne van het Muzieklokaal

Onze redacteur Lisanne Koopmans kookt niet vanuit een pakje (al doet haar naam anders vermoeden). Ze is benieuwd of dat ook geldt voor mensen binnen de horeca en gaat thuis bij ze langs. Wie zijn deze personen en wat staat er in hun keuken- of koelkast? Thalita en Sanne van het Muzieklokaal wonen bijna in hun eigen zaak, koken gebeurt nauwelijks maar voor welk gerecht blijven ze thuis?

Tekst/beeld: Lisanne Koopmans

Het huis van Talitha Verheij en Sanne van Buuren is overgenomen door 2 vleugels die prominent in zowel de slaap als woonkamer staan. Het is duidelijk dat het gaat om de ondernemers van het muzieklokaal. Ik spreek Talitha over het ontstaan van het Muzieklokaal, over muziek en natuurlijk eten.

Brengen jullie veel tijd door in jullie eigen keuken?
Koken doen we hier niet veel, we eten altijd in het Muzieklokaal. Als we hier zitten is het omdat we de administratie doen. Best jammer overigens want ik vind koken heel leuk. Vaak gaan we alsnog in de horeca zitten, op onze vrije avond, juist even vieren dat we vrij zijn. Maar als we wel koken dan is dat bijna altijd pasta. Het liefst Spaghetti en dan op de Italiaanse manier, simpel met verse kruiden en een goed stuk Parmezaanse kaas. Tja pasta, kaas en wijn, dat is zo’n beetje wat we in huis hebben”, lacht Talitha.

Het Muzieklokaal bestaat alweer ruim een jaar. Hoe is het allemaal begonnen?
“Nou, dat ontstond eigenlijk terwijl we iets teveel biertjes op hadden en heel vrij aan het filosoferen waren. Toen we de volgende dag gewoon weer aan de koffie zaten dachten we ja, het is nog steeds een goed idee dus het lag niet aan de biertjes. We hebben het idee mee naar huis genomen en zijn stappen gaan zetten. We hebben het er veel met vrienden en familie over gehad en zijn pop up concerten gaan organiseren en dat sloeg aan. Mensen vonden het leuk.”

 En de keus voor klassieke muziek was dus een logische stap?
“Ja, daar word ik gewoon heel gelukkig van. Ik vind het fascinerend, mensen die muziek maken. Zelf moest ik helaas stoppen met piano spelen op hoog niveau maar toen Sanne vroeg wat ik wilde doen wist ik dat het iets met klassieke muziek zou zijn. Sanne komt uit de horeca dus dat was een logische combinatie. Zij doet ook alle zaken rondom het personeel en ik doe de programmering. Op zowel donderdagavond als zondagmiddag komen er musici spelen. De klassieke muziek maakt dat gasten zich hier echt thuis voelen, dat beseffen ze vaak zelf niet.”

Het een kan niet zonder het ander, de menukaart en de speellijst. Hoe stellen jullie deze samen?
We bedenken het menu met het hele team, dat doen we drie keer per jaar. Ik ben heel blij dat we nu net een nieuwe kaart hebben want na vier maanden komen die ingrediënten wel je neus uit. Wat betreft producten werken we veel samen met de groenteboer en Morty’s op de Kanaalstraat en streven ernaar zoveel mogelijk biologisch in te kopen. Wat betreft de muziek, ik kijk naar de sfeer en drukte en waar ik zelf zin in heb. Ik open de zaak vaak met pianomuziek, Bach of Scarlatti werken goed. En heerlijke melancholische cello muziek op een regenachtige zondagmiddag. Ook verkopen we de albums van beginnende muzikanten, het is zo leuk om dat ter plekke te kunnen laten horen aan gasten. We hopen dat we op deze manier een beetje kunnen bijdragen aan de tendens waarin klassieke muziek steeds meer leeft.”


Het Muzieklokaal, Bemuurde Weerd OZ 13

www.hetmuzieklokaal.nl

Redactie FM
social@frissemosterd.nl