Column: Springen

De lente is uit haar bol! De eerste zoeken-naar-een-plekje-in-de-zon-op-een-terras-dagen hebben we gehad. Mijn Facebook timeline knalt al weken uit elkaar van interesses in en aanwezigheden op diverse (food)festivals. Ik ben er klaar voor. De geur van zonnebrand. Glimlachende mensen. Op de fiets met fietsmand (met snacks) naar de Maarsseveense Plassen. Weer proberen om een hardloper te worden. Na een lange dag met een bak salade en limonade neerploffen én in het water springen bij de Munt. Veel tijd doorbrengen met boeken en mijn grote liefde: voordeur (geen paniek Netflix, voor je het weet chill ik weer met jou) en met huisaanwinst: opblaaskano. Nee Lot, het is een kajak. Ook goed.

Maar… er moet ook gewerkt worden. Langzaamaan vormt zich al een mentaal lijstje met flexplekken van het seizoen. Plekken waar je mooie dagen goed kunt negeren in geval van hoge werkdruk, plekken waar je je in de loop van de dag met leesvoer naar buiten kunt verplaatsen, plekken waar je de hele dag werk kunt verzetten waarvoor je geen laptop nodig hebt (zie Maarsseveense Plassen), plekken waar het binnen ook zonnig is als het buiten snertzomer is. Die plekken zijn goud waard.

Het zonnige nieuws: Utrecht heeft het allemaal. Tot mijn grote vreugde doen zelfs ondernemers met een minimaal terras moeite om het buitenleven te faciliteren. Bij ’t Koffieboontje I kun je op het brede raamkozijn zitten, bij Het Muzieklokaal zit je bij zonsondergang minimaal tot aan de vleugel in de zon, The Village heeft bankjes bij beide buren, Koffie Leute Brauhaus biedt unieke in-de-zon-uit-de-wind-ochtenden in hun inham en cafés Marktzicht en Brun kunnen bijna hun hele voorgevel omhoogschuiven, voor een binnenstebuitenbeleving. Let the sun shine in!


Freelance tekstschrijver Charlotte Leemans werkte jarenlang in de Utrechtse horeca, maar werkt nu al jaren – gewapend met laptop – ín de Utrechtse horeca.

 

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl