Ondernemen met de jonge honden van Brun

Met Brun heeft de Utrechtse horeca er weer een topper bij. Day Holmes (26) en Dirk Niermeijer (27) zijn het gezicht van de kroeg waar de bar(rière) de zaak uit is en de ouderwetse kastelein weer terug. Tijd voor een gesprek over ondernemen en vriendschap.

Tekst: Kylie Fletcher
Beeld: Daphne Verbeek

Day begint acht jaar geleden aan een studie Communicatie, maar stopt al gauw. “Ik deed het met tegenzin. Toen ben ik in de horeca gaan werken. Bij Maria begon ik in de bediening en daar leerde ik Dirk kennen. De afgelopen jaren heb ik o.a. bij Tilt, Vintage en STAN&CO gewerkt. Daar heb ik veel geleerd, mijzelf op horecagebied ontwikkeld en mijn kennis uitgebreid. Het fijne nu is om dingen te kunnen uitdenken en ontwikkelen. Echt met de beleving van de gast vooraan, dingen verbeteren en dat vervolgens een toegevoegde waarde te laten zijn voor een geslaagde avond”, aldus Day.

Van afwasser tot ondernemer
Ook Dirk wist al snel dat hij niet in de wieg gelegd was om te studeren, hij moest gewoon ‘doen’. Als veertienjarige begint hij in de afwas bij Theaterfestival de Parade en besluit vanaf dan ook voor de horeca te gaan. Via zijn horecaopleiding krijgt hij de kans om op Curaçao te gaan werken en vanaf zijn negentiende ging hij fulltime aan de slag in de Utrechtse horeca. Onder andere bij Maria, waar de mannen bevriend zijn geraakt. Nu gaan de jonge ondernemers samen de uitdaging aan met Brun. Dirk: “We gaan nu echt leuke dingen doen. We zijn beste vrienden, die ervan houden om bier te drinken, uit eten te gaan, over de horeca te lullen en daarnaast mogen we nu samen Brun runnen. We willen deze kans volop benutten en het waar gaan maken, vooral ook voor de eigenaar Matthijs, die ons zijn volledige vertrouwen heeft gegeven.”

[box]Ondernemerstip van Dirk: “Horeca, en vooral ondernemen, is hard werken. Vergeet niet ook naar anderen te luisteren, je weet niet alles. Wij zijn altijd met Brun bezig en dat kan alleen als je de horeca echt leuk vindt. Anders moet je het niet doen.”[/box]

Gevestigde borrelplek in Utrecht
Day: “We zijn beiden nogal eigenwijs, maar vullen elkaar wel aan. Zo ben ik best ongeduldig, Dirk is dat minder. Wij willen dat Brun de gevestigde borrelplek van de stad wordt. Mensen komen voor ons en wij staan er voor hen. Zo is de bal weer rond. Maar er kan nog zoveel meer.” Dirk: “Ik wilde voor mijn dertigste mijn eigen zaak hebben. Ik ben net 27 geworden, geen grote investering kwijt en run die ‘eigen zaak’ met mijn beste vriend. Dan ben je best gelukkig. Ik heb mijzelf lang druk gemaakt om van alles, ook voor anderen. Dat hoeft niet meer. Brun moet gaan groeien en nog meer gaan leven. De tijd en ziel moet er nog even in komen. Dat is wat je uniek en tijdloos maakt.”

[box]Ondernemerstip van Day: “Wees jezelf; je persoonlijkheid maakt dat mensen terugkomen. Je wordt alleen groot door anderen mee te nemen en mensen de ruimte en vrijheid te bieden om zichzelf te ontwikkelen. Leg uit waarom ze dingen moeten doen, niet alleen dat ze het moeten doen.”[/box]


Café Brun
Lange Jansstraat 28, 3512 BB Utrecht
Facebook café Brun

 

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl