Restaurant De Klub – Niet zomaar een restaurant op een industrieterrein


Samen jarenlang collega’s in dezelfde lunchroom, nu eigenaren van hetzelfde restaurant en cateringbedrijf. Terwijl Lisa Meijntjes, Jasper Kaan en Joost Vermeulen in de lunchroom allerlei koffies en lunchgerechten op tafel toverden, schreven ze een plan voor hun eigen horecazaak: Restaurant De Klub.

tekst: Kiki Mossink 
beeld: Mick Brookman

Inmiddels bestaat die horecazaak, Restaurant De Klub, alweer drie jaar. We spraken met mede-eigenaar Joost Vermeulen over het ‘Klub-gevoel’, food waste en hoe iedere werkdag er weer een vol plezier kan zijn.

Creatieve broedplaats
Joost: “Toen de Vechtclub XL vroeg of wij de horeca op de Europalaan wilden exploiteren, twijfelden we geen moment. Het horeca-aanbod in de binnenstad is verzadigd, en gasten komen nu speciaal voor jou hierheen. Een halfjaar later was Restaurant De Klub al werkelijkheid. De Vechtclub XL is bedoeld als een bedrijfsverzamelgebouw voor creatieve ondernemers. Dat past bij ons en dat zie je terug in het restaurant. Verschillende elementen – bijvoorbeeld ons servies en bijzondere planken en kasten bij de bar – zijn ontwikkeld door ondernemers uit dit pand. Daarnaast komt onze koffie van buurman Jasper van Nordkapp Coffee, planten en bloemen van Rood & Bloem en groenten uit onze moestuin op het parkeerterrein. Dit is niet zomaar een restaurant op een industrieterrein.”

Bij ons op bezoek
“Bij De Klub kom je op bezoek. Voor vanzelfsprekende gastvrijheid, met een fijn persoon tegenover je aan tafel, en niet te vergeten: goed eten en drinken. Je hebt daarom direct bij binnenkomst connectie met de bar en keuken. Niet te moeilijk en niet te veel smaken in het glas of op het bord, gewoon smullen. Onze gerechten bestaan uit drie of vier ingrediënten en ons menu wisselt iedere week. Hierdoor hebben we weinig waste; iedere dag verse producten én een kleine voorraad. Dat betekent ook geen gebruik van aardbeien in december, maar wel wild en kool. De smaak is alleen goed in het juiste seizoen.”

Ieder z’n eigen sfeer
“We begonnen met één avond per week diner, dat zijn er nu vijf. We waren eerst met z’n drieën en hebben nu elf personeelsleden. Zondag is eenmaal niet onze horeca-dag, dus dan zijn we dicht. Vier dagen van de zes staan we zelf op de vloer, de vijfde dag werken we op kantoor en in de zomer doen we catering op festivals zoals Best Kept Secret of In To The Great Wide Open. Hoe het leuk blijft? We laten iedereen zeggen wat ze willen. Iedere zaak heeft z’n eigen sfeer en smoel, je moet iedereen in elkaars waarde laten. Als anderen of bepaalde invloeden je daarin beperken als ondernemer, dan kun je beter stoppen. Maar wij stappen iedere dag nog met een glimlach op ons gezicht bij De Klub naar binnen!”, aldus Joost.

Restaurant De Klub
Europalaan 2B (Vechtclub XL)
3526 KS Utrecht
www.deklub.nl
030 – 204 0531

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl