Column: Gewoon buiten de singel

Ik prijs mezelf als een van de gelukkigen die buiten de Utrechtse singel woont. Nu denk jij misschien ‘nou Car, binnen de singel, daar gebeurt het toch echt allemaal?!’. Ik denk daar anders over. Er zijn namelijk een heleboel leuke zaakjes net buiten de singel, waar je misschien niet zo snel komt.

Er is nog zoveel leuks in Utrecht dat je kunt ontdekken als je buiten de singel komt. Vroeger (zo’n jaar of twintig geleden) was het de Amsterdamsestraatweg waar het in Utrecht allemaal gebeurde. Nu zie je dat de ‘straatweg’ opnieuw tof aan het worden is! Er komt weer meer leven in de brouwerij. Er is bijvoorbeeld pizzeria Satriales, dat wordt gerund door twee hele leuke ondernemers uit de straat (en waar het verboden is ananas op je pizza te bestellen). Daarnaast kun je een stukje verderop, bij Familie van Rijk, terecht om te winkelen én een hapje te eten.

Een andere favoriet van mij is de Veilinghavenkade! Daar zit toevallig ook Beers & Barrels (die overigens perfect omgaan met gluten), maar het heeft iets gezelligs en knus. Ga daar ook eens naar De Veiling. Gave zaak in een gaaf gebouw!

Met mooi weer genieten op hét strandje van Utrecht? Fiets een keertje richting Oog in Al naar Strand Oog In Al (SOIA)! Fiets je dan over de Vleutenseweg, stop ook eventjes bij Instock of West. Ook absolute aanraders.

Buiten de singel is het leuk, oprecht en lekker anders. Ga gewoon een keertje mee, doe eens gek en ontdek Utrecht écht! Ik word gelukkig van de zaken in deze wijken, jij vast ook.


Tekst: Carlijn Bröring

Carlijn Bröring is eigenaar van foodless.nl, een website die mensen met een voedselallergie of intolerantie helpt. In 2015 won ze de Freelancer of the Year Award.

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl