Coming soon: Foodhall Food Explore – Uniek culinair pretpark in The Wall

 

De naam Wengin Qiu zegt de leek misschien niet zoveel. Maar in de horecawereld des te meer. De in 1985 geëmigreerde Chinees is ondernemer en bovenal horecaman pur sang. Na diverse horecaconcepten door het hele land wil hij nu het hart van onze stad veroveren. Deze zomer opent hij iets unieks in The Wall, Leidsche Rijn. Tijd voor Frisse Mosterd om een sneak peek te nemen.

Tekst: Kylie Fletcher
Beeld: Asmara Matulessy

Hoeveel vierkante meter de zaak precies beslaat, is moeilijk te zeggen. Maar dat het er veel zijn, moge duidelijk zijn. Zelfs in aanbouw kun je zien dat hier iets moois neergezet wordt. Of zoals Qiu het noemt: een ‘culinair pretpark’. Van het simpele van de ‘The Wall’ is binnen niks meer terug te zien. Karakteristieke bakstenen muren verwelkomen je zodra je een voet over de drempel zet. Alle ‘kiosken’ krijgen een andere uitstraling en eigen identiteit. Ook wordt er volop gebruik gemaakt van de enorme ruimte. Voor ieder wat wils, ook als het gaat om zitplaatsen: mensen kunnen zowel hoog als laag zitten, in een lounge area, op een Frans pleintje, of aan de bar: een bijzonder pronkstuk middenin de zaak. “Foodhall Food Explore kun je zien als een indoor foodtruckfestival. Je kunt hier straks lekker eten en drinken. Het totaalplaatje is uniek. Met speciale, hippe gerechten en producten van topkwaliteit”, aldus Qiu.

Stukje Chinese verfijning & traditie
Bijzonder aan de ondernemer is dat zodra de zaak opengaat, zijn hele familie en vaste medewerkers meeverhuizen naar de Domstad. “We zijn heel traditioneel. Eigenlijk kun je alle projecten waar ik aan begin zien als een familiebedrijf, en je familie laat je niet achter. Het is ook fijner samenwerken met mensen die dezelfde passie delen en goed weten wat ik voor ogen heb. Mijn laatste zaak, een Japans restaurant, is jammergenoeg een aantal jaar geleden afgebrand. Deze Foodhall zit daarom al een paar jaar in mijn hoofd en heb ik er al mijn passie, kennis en ervaring in kunnen leggen”, zegt Qiu.

Waarom de naam Food Explore?
Qiu: “De zaak moet een ontdekkingsreis zijn. Voor de gast, maar ook voor onszelf. Een proeftuin. Dat past ook bij mij, ik heb altijd veel gereisd. Je doet pas kennis op over eten en leert pas koken, door te proeven. Producten met een verhaal en weten waar de oorsprong ervan ligt, hoort er voor mij bij. Dat gaan we hier samenbrengen. Niets afdoen aan de authenticiteit ervan, al passen we wel dingen aan. Alles wordt gebaseerd op hoe nieuw en uniek iets is. Én verfijnd: mijn Chinese achtergrond maakt dat ik een andere denkwijze heb. Voor mij is dat heel normaal en het komt in alles mee. De voedselwaarde, kwaliteit en beleving zijn heel belangrijk. Ook bij ons thuis: alles is vers. Wanneer je goed eet, voelt je lichaam dat. Dat stukje kwaliteit en verfijning is dus zeker iets wat je hier terug gaat zien. Je moet gewoon langskomen, proeven en het beleven.”


Foodhall Food Explore is nog op zoek naar personeel en zal in oktober feestelijk openen. Kijk op www.foodexplore.nl voor meer info!

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl