Op bezoek bij… Seven Seas Sea Food

CNN heeft Anthony Bourdain, wij hebben Asmara Matulessy. Gewapend met haar fotocamera bezoekt zij op haar eigen manier de minder bekende plekjes van Utrecht en de verschillende culturen en keukens die de stad rijk is. Dit keer ging ze langs bij: Seven Seas Sea Food in Overvecht.

Tekst / Beeld: Asmara Matulessy

Ik woon sinds kort in het Noord-Oost Utrecht, maar ik ben nog niet zo bekend hier. Gelukkig laat mijn schoonmoeder mij de do’s and don’ts zien. Ik weet inmiddels waar ik mijn brood moet halen, wat de beste Turkse supermarkt is en naar welke slager ik moet gaan. Voor vis ging ik eerder altijd naar de markt, maar die dagen zijn nu voorbij. Ik wilde vis gaan eten en belde mijn “do’s and don’ts Guru”, zij zei mij naar Seven Seas Sea Food te gaan.

Zogezegd, zo gedaan. En daar sta ik dan. Als laatste in de rij, wachtend totdat ik mijn bestelling kan plaatsen. Het eerste dat mij opvalt is de onwijs lange balie met enorm veel keus uit diverse soorten: rauwe vis, vissalades en gemarineerde vis. Het interieur is erg modern en wordt gecombineerd met Marokkaanse invloeden. Nadat ik mijn bestelling heb doorgegeven zie ik een ober met een groot bord naar het restaurantgedeelte toelopen. Ik kan het net niet zien… maar wat is dat voor spannends?

Water in de mond

De heerlijke geur van gebakken vis komt in vlagen voorbij. Hij legt het bord op tafel neer en daar lag het: vis-walhalla op een groot bord. Garnalen, inktvisringen, zalm, platvis, salade, patat en een schijfje citroen om over de vis uit te knijpen. Het water loopt al in mijn mond, maar nog net niet uit eruit. Ik prik in mijn hoofd alvast een datum voor wanneer ik hier kan komen eten. Op de achtergrond hoor ik een stem die zegt: “Mevrouw, mevrouw, wat kan ik voor u doen?”. Ik bestel twee dorades, reken af en loop naar buiten. Thuis aangekomen bel ik gelijk een vriendin om de volgende dag bij Seven Seas te gaan eten.

En daar waren we; mijn soul “food” mate en ik, in Seven seas. Nu niet bij het afhaalgedeelte, maar in het restaurant. Het vriendelijke personeel vertelt ons wat de mogelijkheden zijn en dat je ook een bord kunt samenstellen. Na veel getwijfel hebben wij eindelijk een keuze kunnen maken: een gezinsbord met gebakken vis, salade en patat. Ik heb expres de hele dag niet gegeten – wat niet zo slim bleek te zijn – want terwijl ik en mijn vriendin een normaal gesprek proberen te voeren, heeft mijn maag ook wat te melden. Gelukkig kwam daar het eten, precies hetzelfde als wat ik gisteren zag. Vis-walhalla op een bord, maar nu voor mij. Nadat ik mijn mouwen had opgestroopt en de citroensap over het bord vol vis heb laten druipen, was het eindelijk tijd om te eten. Perfect gebakken vis, heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen. We keken elkaar met grote ogen aan en keken weer met volle bewondering terug naar het bord. Zulke lekkere vis heb ik in tijden niet meer gegeten.

De gebroeders Jaouad Taheri en Mohammed Taheri zijn in november 2016 een viszaak begonnen in het winkelcentrum van Utrecht Overvecht. Een plek waar je verse vis kan afhalen en waar men een hapje kan gaan eten. De gebroeders Taheri komen uit een echte visfamilie en hebben veel geleerd van hun oom die een viszaak heeft in Rotterdam. Naast de diverse soorten verse vis verkopen zij ook gemarineerde vis en vissalades.

Facebook: https://www.facebook.com/Seven-Seas-Seafood-Utrecht-196310154146743/

Seven Seas Sea food
Zamenhofdreef 75

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl