Op bezoek bij… Dim Sum Bar Pacifica

Omdat ik liefst door het leven ga met een volle maag, bepaal ik waar graag waar we gaan eten. Ik fiets altijd langs de Dim Sum Bar aan de St. Jacobstraat als ik naar werk ga. En ik heb al van meerdere mensen gehoord dat je er echt goed kan eten, dus mijn keuze was snel gemaakt.

Tekst / Beeld: Asmara Matulessy

Hoewel je eigenlijk maar tot 16.00 uur hoort te dimsummen, is dit restaurant vriendelijk voor hongerige Nederlanders en kun je ook ‘s avonds aanschuiven. Gelukkig maar, want wij hebben om half zeven gereserveerd. Het restaurant ziet er erg sfeervol en modern uit, in vergelijking met een standaard Chinees restaurant. We pakken gelijk de kaart erbij om te kijken waar we uit kunnen kiezen. Ze werken in principe met hetzelfde systeem als bij een tapasrestaurant. Je mag een aantal gerechten per ronde aankruisen, de bediening haalt het op en vervolgens wordt het eten geserveerd.

dim sum bar pacifica

Peking eend

Ik wil van alles bestellen, maar in mijn hoofd zie ik alleen maar eend met een krokante huid. Een bezoek aan de Chinees is niet compleet is zonder eend, dus die bestel ik als eerst. En om in die sferen te blijven bestellen we er ook gelijk geroosterd varkensvlees, gestoomde garnalenpastei en garnalenloempia’s bij.

Pacifica dim sum

Ik kijk richting de keuken waar ik veel stoom van alle bamboemanden af zie komen. De bediening loopt met lege handen de keuken in en komt met een kar vol schalen met eten naar buiten. Bij elke schaal die aan mijn neus voorbij gaat, word nieuwsgieriger naar wat de avond gaat brengen. En daar komt dan eindelijk mijn eend. De huid is prachtig bruin en krokant en de van binnen is de eend erg mals en smaakvol. Ook de andere gerechten zijn erg smakelijk. Vooral de garnalenpastei, die wordt geserveerd in de bamboemand waarin het is gestoomd, valt in de smaak. Het deeg is dun en overal van gelijke dikte waardoor je de smaken van de garnaal erg goed proeft. Aan het deeg van de hapjes, kan je de skills van de keuken aflezen. Hier zit je wat mij betreft goed!

Avondvullend programma

Onze tweede ronde bestaat uit nog meer verrassingen, want we kiezen voornamelijk gerechten die we niet kennen: flensjes met eendensliertjes, gestoomde rundvleespastei, gebakken kalfsrib in zwarte peper en gebakken waterkastanjetaart. Vooral het laatste gerecht is erg verrassend. Ik heb eerlijk gezegd het idee dat het een bom aan suiker zal zijn. Onze gerechten worden op tafel gezet en een heerlijke geur van gebakken vlees, groenten en een zachtzoete aroma komt er van af. We beginnen natuurlijk als eerste bij de waterkastanjetaart.

Pacifica utrecht dim sum

Ik pak mijn stokjes en probeer er een stukje van af te halen. Voorbereid op de suiker stop ik het in mijn mond. Wat een smaak komt er van af! Het heeft een zachtzoete smaak, een puddingstructuur en een pannenkoekenachtige nasmaak. Helemaal niet te zoet én verbazend licht. Na goede gesprekken en een gevulde maag zijn wij verzadigd. Wij rekenen af, pakken onze jas en groetten het vriendelijke personeel. Wat een heerlijke en smaakvolle avond.

Dim Sum Bar Pacifica
Sint Jacobsstraat 323
www.dimsumbar.nl

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl