Familieportret: Daan en Pim Aben van Cerveceria Boulevard

Samenwerken met je familie. Hoe zal dat zijn? Wij wilde het weten. Dit keer schoven we aan bij de broers Daan Aben en Pim Aben van Cerveceria Boulevard.

Tekst: Annebel Wouters
Beeld: Sophie van der Kroon

The bad cop en the good cop

Gasten dachten in de beginperiode van Cerveceria Boulevard dat de jongens helemaal geen broers waren, maar dat het om een commercieel grapje ging. Daan: “We lijken niet op elkaar, daarom geloofden ze het niet. We hebben serieus weleens onze identiteitskaart laten zien!”

Maar het is geen grap. De broers runnen samen al jaren Boulevard aan de Burgemeester Reigerstraat en de samenwerking verloopt goed. Sterker nog, in de toekomst hopen ze samen andere zaken te openen. Als het aan Daan had gelegen dan waren die er al, maar Pim houdt hem dan tegen. Pim: “Daan is echt de creatieveling die honderdmiljoen ideeën heeft en ergens snel in kan duiken.” “Klopt,” zegt Daan, “en Pim is juist iemand die op de rem drukt. Hij wil de balans houden en alles goed op de rit hebben, voordat hij aan iets anders begint.”

De broers verschillen ook van elkaar op de vloer. Pim moet lachen, zelf heeft hij op de dag van de fotoshoot een overhemd aangetrokken, omdat hij dacht dat Daan ook wel weer wat moois uit de kast zou trekken. “Met afspraken heb jij altijd een overhemd of iets netjes aan!”, roept hij naar zijn broer. Daan: “Ik dacht juist; ik trek iets aan wat ik normaal op de vloer ook aan zou hebben.” Dat werden een T-shirt en een korte broek. Terwijl Daan op de voorgrond gasten ontvangt en praatjes maakt, staat Pim achter de bar en houdt de cijfers goed in de gaten. “Ik ben de bad cop“, zegt Daan. “Ik kan soms terror zijn op de vloer en ben streng, maar rechtvaardig. Pim is juist een allemansvriend en loopt weg met het personeel. Hij is de the good cop. Twee kapiteins op één schip werken ook niet, dit is een gouden combi.”

Cerveceria Boulevard
Burgemeester Reigerstraat 45
www.boulevardutrecht.nl

Redactie FM
social@frissemosterd.nl