Kazerij Stalenhoef

Pascha Stalenhoef: de bekendste kaasboer(in) van Utrecht

Kazerij Stalenhoef aan de Twijnstraat staat vol met allerlei soorten ambachtelijke kazen uit binnen- en buitenland. Ze hebben zelfs het grootste assortiment van Utrecht en omstreken. Wij volgenden onze neus en liepen binnen. Daar troffen we Pascha Stalenhoef.

tekst / fotografie: Kylie Fletcher

kaas stalenhoef

Stalenhoef maakt zelf geen kaas. “Daar zijn anderen goed in. Wij weten gewoon heel goed wat we in moeten kopen om weer te verkopen. En we hebben ruim 275 verschillende soorten. Het kaasverkopen zit trouwens al jaren in de familie; mijn vader had vroeger een winkel aan de Rijnlaan.”

Wat de Kazerij uniek maakt is het brede aanbod, een specialiteit heeft de zaak niet volgens Pascha. “Ik wil geen van de kazen en producenten tekort doen, door er maar eentje te kiezen. Alle kazen zijn lekker en van een goede kwaliteit. Welke de lekkerste is, zou ik dus ook niet kunnen zeggen. We vreten hier kaas. Ik lust alles, het ligt er maar net aan in wat voor een bui ik ben. Ik eet alleen geen kaas op brood. Dat vind ik zo vies! Apart zeker, maar niet in die combinatie.’

De toekomst ziet de eigenaresse rooskleurig. “De Twijnstraat bloeit de laatste tijd echt op en is eindelijk op de kaart gezet. Er hangt hier een hele fijne sfeer. Er komen hier veel verschillende soorten mensen. Vaste klanten, maar ook veel toeristen en toevallige passanten. De komst van het nieuwe station bij de Oosterkade gaat ons hopelijk nog verder helpen. Maar dat zullen we nog moeten zien. Naast de klanten in de winkel leveren we ook aan zo’n dertig verschillende restaurants in de omgeving. De zaken gaan dus goed!,” zegt Pascha met een grote glimlach op haar gezicht.

Kazerij Stalenhoef
Twijnstraat 67
www.kazerij.nl

Pascha Kazerij Stalenhoef
Redactie FM
social@frissemosterd.nl