utrecht zon terras

De zonnigste delen van Utrecht

De temperaturen beloven deze week tropische hoogtes te bereiken, dus de terrassen lopen vol. De lijst met beste zon-terrassen in het centrum kan iedereen opdreunen en daarom hebben wij een lijst gemaakt van de meest originele en zonnigste delen van Utrecht.

Rotsoord

Upcoming Rotsoord is een walhalla voor zonaanbidders. Zowel het stoere Taplokaal Gist als het immer gemütliche Klein Berlijn en De Zagerij hebben allemaal ruimte terrassen aan het water waar je tot zonsondergang plezier van hebt. Ook fijn: je kunt langs de hele kade je bootje afmeren voor een.

De Amelisweerd

Deze groene oase buiten de stad is een verademing voor iedereen die de drukte van de stad wil ontvluchten. Neem je lief, een goed boek of een gevulde picknickmand mee. Strijk neer in het gras, ga voor een biologische salade met huisgemaakt brood bij De Veldkeuken, proost met een speciaalbiertje bij Stayokay of ga voor wat meer luxe naar Vroeg. O, en er zit ook een zeer kinderrijk pannenkoekenhuis.

#gezelligheid ?

A post shared by Stayokay Utrecht-Bunnik (@stayokaybunnik) on

De Veilinghavenkade

Achter de Jaarbeurs zitten heus niet alleen maar mannen in pakken uit omliggende kantoren. De Veilinghavenkade is namelijk een gezellig (en zeer zonnige) buurt. Vanaf deze plek zie je de zon zo in het water zakken. Dat alles natuurlijk onder het genot van een aperitovoplank bij Pesto of een stoere burger met biertjes bij Beers & Barrels.

Maar er is meer

Benieuwd naar meer zonnige plekken buiten de singel? Check dan onze andere lijst vol met zonnige redactiefavorieten zoals Satriale’s en Kantien. En onthoud: de zon gaat onder bij de Vleutenseweg, dus als je met je gezicht die kant op zit, heb je gegarandeerd tot het einde van de dag zon.

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl