hagenouw hoog catharijne

Vreemde eend Hagenouw Eten & Drinken

In Hoog Catharijne ontstressen lijkt niet voor de hand liggend. Toch is er al jaren een oase van rust te vinden in het drukste stationsgebied van ons land. Veel Utrechters zijn er voorbij gelopen, maar lang niet allemaal kennen ze het verhaal van Hagenouw Eten & Drinken. En daarom liepen wij binnen.

Tekst en Beeld: Kylie Fletcher

Verstopt in de hoek op het Godebaldkwartier zit sinds jaar en dag Hagenouw Eten & Drinken. Eigenaar Jan Hagenouw: ‘Wij zijn een horecazaak op een aparte locatie, met een ander soort gasten dan bij de rest van de horeca in Utrecht. Onze gasten komen allemaal “iets bezoeken”. Of het nou een voorstelling in het Beatrix Theater, een evenement in de Jaarbeurs, een concert in Tivoli Vredenburg of gewoon een dagje stad is; negentig procent komt niet uit Utrecht.

Hagenouw Eten & Drinken terras
Hagenouw Eten & Drinken Hoog Catharijne

Ondanks dat de zaak niet in het hokje “hip” valt, heeft de zaak een bepaalde charme. Jan vertelt: ‘We zijn een vreemde eend tussen de Utrechtse horeca. Locals komen vooral vanuit nieuwsgierigheid binnenwandelen. Omdat we in Hoog Catharijne zitten, beginnen we al met 3-0 achter. Dat kan lastig zijn, maar de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat onze persoonlijke aanpak werkt. Hip en trendy werkt misschien op de korte termijn, maar kwaliteit en persoonlijke aandacht is blijvend. Hier is de gast geen nummer.’

En dat constante kwaliteit werkt, blijkt wel. De familie Hagenouw heeft al sinds 1990 een horecazaak in Hoog Catharijne. Noodgedwongen moesten ze door de verbouwing van het station hun vorige plek verlaten. En zo verdween hun eerste bedrijf The Copperfield Pub en werd Hagenouw Eten & Drinken geboren. De kroegfunctie verdween gedeeltelijk, het lekkere eten en de gezelligheid belven. ‘Je vindt bij ons een toegankelijke en brede kaart, tegen een schappelijke prijs. Van oma tot kleinkind, iedereen kan hier genieten. Kom het gewoon proberen!’ zegt Jan glimlachend.

Jan Hagenouw: ‘We kunnen de plek niet mooier maken dan hij is, maar je kunt hier wel lekker eten.’

Hagenouw Eten & Drinken
Godebaldkwartier 255
030 – 236 95 11
www.hagenouw.net

Redactie FM
social@frissemosterd.nl