de burgemeester linschoten

Sterrenwaardig streetfood bij De Burgemeester

Sander Spruijt van restaurant De Burgemeester in Linschoten was op zijn 24e de jongste sterrenchef van Nederland. En dat merk je. Hij bewijst dat sterreneten geen stijve aangelegenheid hoeft te zijn met een gigantisch prijskaartje. Om dit kracht bij te zetten organiseert De Burgemeester op 30 juni een streetfood barbecue.

tekst: Nadia Khaleghi
Beeld: De Burgemeester

Vijf jaar geleden begon Sander als leerling-kok bij De Burgemeester. Hij klom op naar chef de partie en daarna naar sous-chef, uiteindelijk kreeg Sander de kans om de zaak over te nemen. “Het was best spannend, want de zaak had al een ster. Maar daarvoor heb ik ook bij Ciel Blue** en De Nederlanden* gewerkt, dus ik wist wat gastvrijheid en koken op dit niveau inhield. Daarbij was het een mooie kans om mijn handtekening onder mijn eigen werk te kunnen zetten. Ik wilde af van de stijve Franse slag en kook bijvoorbeeld met Aziatische en Scandinavische invloeden. Mijn gasten moeten ontspannen kunnen genieten van hoogwaardige gerechten.”

Funky smaken en een strakke presentatie

gerecht de burgemeester linschoten

Tijdens de streetfood barbecue op 30 juni worden er vijftien wereldgerechten geserveerd. Volgens Sander hoeft streetfood namelijk niet per se uit Zuidoost-Azië te komen. “In Zuid-Amerika, Japan en India verkopen ze de meest waanzinnige gerechten op straat. En persoonlijk ben ik ook groot fan van de Scandinavische keuken. Dus dat ga je zeker terug proeven. Op de buitenplaats van het restaurant komt een grote barbecue te staan. Daarbij kun je genieten van live muziek, er komt een saxofonist, en je kunt de middag vastleggen in een heuse photobooth.”

Sander en zijn team hebben er zin in: “We kunnen los. Freestylen. Alles wat we bedenken, kunnen we kwijt in deze kleine gerechten. Denk aan funky smaken, maar ook bijzondere manieren van uitserveren zoals effecten met droogijs.”

Prijskaartje

Je kunt een lunch of diner op sterrenniveau zo duur maken als je zelf wilt. Sander licht toe: “Soms zie ik vrienden honderden euro’s uitgeven aan een paar sneakers of gadgets. Voor datzelfde bedrag, of minder nog, kun je een blijvende herinnering aan een bijzondere dag overhouden. Ik zie bij ons ook juist veel jonge gasten, die hier echt voor quality time komen. De telefoon aan de kant en echt even in de watten gelegd worden. Daarbij is alles mogelijk. Ik ga niet moeilijk doen als iemand iets anders wilt. Gasten kunnen hier altijd alles vragen.”

Bij de streetfood barbecue is dat niet anders. Voor €65,- per persoon word je van 14.00 uur tot 19.00 uur verrast met vijftien kleine gerechten op sterrenniveau. “Maar”, zegt Sander “de sfeer kan nog zo ontspannen zijn, gastvrijheid en service zijn altijd correct. Daar zullen we nooit op inleveren. Bij een barbecue op sterrenniveau hoef je natuurlijk niet met je bordje in de rij te staan. Er zijn fijne zitplekken gecreëerd en de bediening is tot in de puntjes verzorgd.”

Signature cocktails

cocktail de burgemeester

Naast het eten, is drank ook bepalend voor het totaalplaatje. Sander: “We hebben voor de gelegenheid twee signature cocktails ontwikkeld: eentje met gin met grapefruit, rozemarijn, jeneverbes en limoen en de ander met vermouth met vlierbloesem, limoen en mint. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om bijpassende wijnen te bestellen. Omdat we echt een laagdrempelig evenement willen neerzetten, hebben we een selectie van onze wijnen voor de gelegenheid in prijs verlaagd. Zo hopen we iedereen die altijd al eens heeft willen eten bij een sterrenrestaurant te overtuigen om langs te komen.”

Wil jij tijdens de streetfood bbq kennismaken met eten op sterrenniveau bij De Burgemeester?
Reserveren kan via info@deburgemeester.nl of 0348 41 40 40.

 

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door restaurant De Burgemeester.

Redactie FM
social@frissemosterd.nl