Café Olivier

Utrechtse kroegtijger: Guusje van Biercafé Olivier

Tekst/beeld: Emma van Wichen

Geslacht: vrouw
Leeftijd: 9 jaar
Hobby’s: Slapen
Stamkroeg: Biercafé Olivier

Bij binnenkomst ligt Guusje al lekker op een stoel bij de leestafel. Dit is een van haar favoriete plekjes in Biercafé Olivier. Acht jaar geleden is ze door een toenmalige floormanager meegenomen en sindsdien is ze de uitsmijter van het biercafé. Het was een kat die thuis niet meer gewenst was, maar bij Olivier met open armen werd ontvangen. Door deze adoptie is haar leeftijd niet helemaal bekend, maar ze wordt zo’n 9 jaar oud geschat.

Er komen mensen aan de leestafel zitten waar Guusje aan het slapen is. Eventjes wordt ze wakker, maar valt daarna ongestoord weer in slaap. Ze komt weinig van haar plek. In de winter is Guusje wel wat actiever dan in de zomer. Dit komt doordat het dan drukker is en zij haar vaste plekjes in het café kwijt is.

Populair

Sommige gasten komen speciaal voor Guusje naar het café, ze is graag onder de mensen Er is zelfs een meisje die in haar werkpauzes even koffie komt drinken en Guusje vertroeteld. Er is één keer geweest dat ze uithaalde naar een gast. Maar in acht jaar tijd één keer uithalen is niet heel erg volgens de werknemers.

De meeste gasten reageren heel leuk op Guusje. Er zijn zelfs een aantal die haar voeren, maar van het personeel krijgt ze al genoeg normaal eten én ze vangt natuurlijk haar eigen voedsel.

Schone slaapster

Ik moet Guusje even storen voor een foto. Ze wordt net wakker, schudt zich uit en doet met moeite even haar ogen open. Guusje heeft nog geen zin om wakker te worden en valt vervolgens weer in slaap. Haar grootste hobby is toch echt wel slapen blijkt. Een werknemer vertelt dat ze af en toe een rondje loopt en dan weer gaat liggen op haar vertrouwde plekje aan de leestafel. Een echt bezig bijtje is Guusje niet.

Redactie FM
social@frissemosterd.nl