aziatisch an an

Aziatisch eten in Utrecht

Aziatisch eten is (letterlijk en figuurlijk) hot! De stad vult zich met nieuwe zaken, maar welke zijn nou echt de moeite waard? Wij hebben vijf bijzondere, eigentijdse Aziatische concepten voor je op een rijtje gezet. Enjoy!

Spekuk

Bij Spekuk eet je Indonesisch met een twist. In plaats van standaard rendang en sayur boontjes, vind je op de menukaart onder andere lamsnek met zwarte peper (leher domba hitam) en garnalen met petehbonen en saté kambing op de menukaart. Delen hoeft hier niet, want je krijgt jouw zelf samengestelde rames geserveerd op één bord.

Saowapa

Fan van pittig? Bij Saowapa eet je originele Thaise gerechten zoals bijvoorbeeld Pad Thai (gebakken noedels) en Tom Yam (rijstgerecht met soep). Vegetarisch? Geen probleem, bij ieder gerecht kun je kiezen of je vlees, vis of groenten wil toevoegen. En goed nieuws voor de fans: binnenkort opent de tweede vestiging van Saowapa, bij de Weerdsluis.

Bananas

In de buurt van de eerste vestiging van Saowapa vind je de zusjes Kim en Linda. Bananas serveert Aziatische hapjes en gerechten, met een frisse, eigentijdse twist. Denk aan huisgemaakte dumplings, wontonsoep en bijzondere pokébowls. To stay or to go? Beiden geen probleem, je kunt alle gerechten ook meenemen en lekker thuis op de bank opeten.

LE:EN

Net iets buiten de stad, op Rotsoord, vindt je restaurant LE:EN. Zak relaxt onderuit op een van de velen banken, of ga gezellig tafelen met een grote groep. Van sushi tot buikspek en curry, tot sake en Tiger beer, de grote ruimte “leent” zich heel goed om hier de hele dag te blijven hangen.

ĀnĀn

De nieuwste aanwinst in dit lijstje. Shared Vietnamese dining in een kleurrijke omgeving voor een fijn prijsje. Gestoomde bao buns en ricepaper rolls komen bij ĀnĀn letterlijk als ‘warme broodjes’ uit de keuken op tafel. Een volledige maaltijd(soep) nuttigen kan ook, en gelukkig zeven dagen per week van 12.00 tot 22.00 uur.

Redactie Frisse Mosterd
coletteterwoorst@hotmail.com