Terrastuin

Verborgen terrassen in Utrecht

Een plekje vinden op één van de overvolle terrassen in de binnenstad? Het is de afgelopen dagen een echte uitdaging, en daarom zetten wij de fijnste verborgen terrasplekken van Utrecht op een rijtje. Zeven ‘verstopte’ plekken voor verkoeling en rust.

Tekst: Kiki Mossink

Restaurant Goesting

Het meest pittoreske terrasplekje van Utrecht. Je waant je te midden van het groen en prachtige bloemenstruiken, op het terras van een voormalige hondenstal, en tóch dichtbij de stad. De keuken van Restaurant Goestingg is Frans-Belgisch en op de menukaart staan gerechten zoals confit de canard, steak tartare en escargots. Probeer voor lunch ook eens de garnalenkroketten uit eigen keuken!

Museumcafé Centraal

Geen fan van musea? Geen probleem! Zonder toegangskaartje ben je ook van harte welkom op het terras van het Centraal Museum. Een fijne plek voor koffie (van The Village) en gebak (van De Veldkeuken) of een lekker ontspannen onderuitzakken op een van de loungestoelen.

Tiger Mama

Aan de voorkant verwacht je het niet, maar Tiger Mama aan de Voorstraat heeft een bijzondere binnentuin. Iedere zes weken wisselt het 10-gangendiner (voor nog geen €30!), met gerechten Aziatisch geïnspireerde gerechten. Al gegeten, maar nog op zoek naar een gezellige borrelplek? Je kunt hier ook gewoon aanschuiven voor een drankje.

Toque Toque Food Café

Een verstopte binnentuin midden in het centrum, met mooi weer dagelijks geopend vanaf 12.00 uur. Pauze tijdens het winkelen? Lunch bij Toque Toque Food Café met een broodje carpaccio, flammkuchen of een USA burger, of plof na winkeltijd neer voor een internationaal diner en een verkoelend drankje.

Grand Hotel Karel V

Als we het over bijzonder hebben, mag het terras van Grand Hotel Karel V natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Onder de appel- en perenbomen van Karel V serveert Bistro Karel V in de tuin onder andere kreeft a la plancha, schouderhaas van rund en toe heerlijke kazen van boerderij Lindenhoff. Maar ook voor een salade, broodje, goed glas wijn of je dagelijkse espressoshot wandel je gewoon binnen!

Luden

Luden zit in een eeuwenoud pand, met voorheen de functie van een hotel. Al jaren een klassieke brasserie met de traditionele carpaccio, vitello tonato, sliptong en Dutch Angus burger op de kaart. Ben je student? Van maandag tot en met vrijdag lunch je bij Luden, van club sandwich tot kroketten op brood, incl. twee drankjes voor maar €6! Liever meer fancy? Ze serveren ook high tea en high wine!

Tuincafe Botanica

Op vakantie in eigen stad. Dat is een middag bij Tuincafé Botanica in de botanische tuinen. Ga voor een biologisch broodje op het terras of laat je lunch inpakken en kies een mooi plekje uit voor een picknick tussen de meest bijzondere bloemen en planten. Op het terrein vind je ook dikwijls een rollende pizzaoven en ijswagen.

Redactie Frisse Mosterd
coletteterwoorst@hotmail.com