Utrechtse kroegtijgers: Leo & Angelo – Springhaver

Tekst/beeld: Emma van Wichen

Leeftijd: 12 jaar (Leo) en 3 jaar (Angelo)
Geslacht: Mannetjes
Hobby’s: Thuis chillen en de wereld verkennen
Stamkroeg: Springhaver

Bij het gezellige Springhaver lopen twee katten rond. Wij spraken de baasjes van Leo en Angelo.
Leo is als het ware een legende. Hij is vrij oud, omgerekend in mensenjaren al 84 jaar. Toen hij een beetje mank op zijn pootjes ging lopen, werd het tijd voor een extra (en fitte) kat. Dat werd Angelo. Hij is als kitten opgehaald uit Texel en is toen komen wonen bij Springhaver. Door de komst van Angelo, leefde Leo helemaal op. Maar… het zijn geen vriendjes van elkaar.

Angelo springhaver

De wereldreiziger

De twee zijn erg verschillend. Zo houdt Leo ervan om lekker boven rustig in zijn mandje te liggen, terwijl Angelo in de omgeving van de Mariaplaats te vinden is. En hij verkent niet alleen de buurt, maar heel Utrecht. Ze noemen hem ook wel: de wereldreiziger. “Ik heb hem een keer op moeten halen in de Meern. Tot nu toe zijn we hem twee keer kwijt geweest, maar gelukkig komt hij altijd wel weer terecht”, vertelt de eigenaar van Springhaver.

Naar de bioscoop

Beide kroegtijgers zijn vooral te vinden in het café, of vangen muisjes in de kelder. De eigenaar heeft Angelo het liefst boven, anders rent hij weer ergens heen. Tegelijkertijd is Angelo gek op de bioscoop van Springhaver. Voor de gasten is dat alleen soms even schrikken, als er ineens een kat in je nek ligt of door je benen heen schiet.

Ondertussen komt Leo van de trap af. Hij laat even zijn gezicht zien in het café. De aandacht van de gasten is meteen naar Leo gericht. Mensen die eerst stilletjes aan het werk waren achter hun laptop, springen op om Leo eventjes te aaien. Voor even vindt hij het leuk, maar daarna loopt hij gauw weer richting de trap.

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl