Eten op de Parade

Feest! De Parade is er weer. Tot en met 12 augustus kun je toffe voorstellingen zien, zweven voor het leven en uiteraard ook lekker eten. Maar wat staat er dit jaar op de Parade? Wij hebben een handig overzicht.

Tekst: Nadia Khaleghi
Beeld: Nadia Khaleghi

Zijpe Stijl

Visrestaurant Zijpe Stijl is al jaren een Parade-begrip. Dit jaar hebben ze geen ‘eigen’ terras meer, maar de keukenhelden doen het even goed als altijd. Ga voor een bourgondische mosselpan of snack op chique met oesters en scheermessen.

Hotmammahot

Na een jaartje focus op hun succesvolle pop-up dimsum restaurant Dum Dum Palace in Amsterdam is Hotmamahot eindelijk terug op de Parade. Wij asian lovers zijn superblij met het rentree van onze favoriete keuken op de Parade. Hotmamahot maakt een comeback met hun sterkste menu tot nu toe: miso ramen, Peking gans flensjes, Korean beef taco’s en een salted caramel sundae. Klinkt geweldig en zo smaakt het ook!

hotmamahot parade utrecht

Casa Nova

Is het een flammkuchen… is het een pizza.. nee, het is flatbread uit de oven. Bij Casa Nova hebben ze het goed bekeken, want er is voor ieder wat wils. Uit de houtoven komen smaken van over de hele wereld en geloof ons: dat wil je proeven.

la cantine de parade utrecht

La Cantine

La Cantine staat garant voor een avond culinair vermaak. Hier eet je op niveau, zonder poespas. Het eten wordt naar je toe gebracht, dus hier kun je lekker gaan zitten. Een echte aanrader als je geen zin hebt om overal in de rij te staan en in alle rust wilt genieten van de unieke Parade-vibe.

Wild van wild

De broertjes Evenhuis zijn wild van wild. En dat willen ze graag met je delen. Direct naast de ingang komen de geuren van de barbecue je tegemoet, onweerstaanbaar! Een echte aanrader is de legendarische wild zwijn burger.

wild van wild parade utrecht

Soulfood

De naam alleen doet het water ons al in de mond lopen. Hier haal je wisselende gerechten van over de hele wereld: van Indonesië tot Suriname en India. Wat je kunt verwachten zijn smaakbommetjes vol met kleuren, geuren en vooral veel soul. Ook fijn: er zijn altijd vegetarische varianten en al het vlees is biologisch.

Pimento

Arriba! Heb je zin in taco’s en burrito’s? Dan is Pimento jouw spot. Laat je verassen door kogelbiefstuk a la plancha, runderstoof met cacao en bonen met verse groente. Zin in een late night snack? Wij worden instant gelukkig van nacho’s en een maïskolf.

Tags:
,
Redactie FM
social@frissemosterd.nl