Kimmade

Utrechtse kroegtijger: Noodle van Kimmade

Tekst/beeld: Emma van Wichen

Leeftijd: 8 maanden
Geslacht: Vrouw
Hobby’s: acteren
Stamkroeg: Kimmade

Noodle is is een hele jonge Kroegpoes. Ze is als kitten opgegroeid bij Kimmade en is gek op acteren.

Verliefde stoeipoes
Voorheen was zij altijd een actief beestje, nu is zij wat rustiger geworden. Totdat de zon ondergaat… dan gaat ze erop uit!

Maar ’s avonds is ze niet alleen actief op zoek naar voedsel, maar is ze ook erg geïnteresseerd in de mannelijke katten van Utrecht. Zo werd Noodle verliefd op de kat van Café de Kalff. Elke avond volgde ze haar liefde, maar helaas was dit niet wederzijds. Noodle werd door de eigenaar van Café de Kalff teruggebracht naar haar stamkroeg. De kat vond haar een beetje vervelend worden. Noodle’s hartje was gebroken, en heeft sindsdien de kat niet meer gevolgd.

Maak dat de kat wijs
Een andere hobby van Noodle is toneelspelen. Als de werknemers of de eigenaar haar willen optillen of haar naar een andere ruimte brengen, stribbelt ze tegen en kan ze zelfs soms bijten. Maar als er gasten komen, dan is er niks aan de hand en is ze de liefste poes van Utrecht. Dan rent ze niet weg en vindt ze de aandacht heerlijk.

De actrice heeft haar eigen plekje. Ook bij binnenkomst is ze daar meteen te vinden. Slapend onder de kassa op een lekker zacht dekentje. En inderdaad, als haar baasje haar wil optillen voor een leuke foto, stribbelt ze erg tegen. Ze rent weg naar buiten, zoekt nog een paar gasten op om toch nog even een aai over haar bol te krijgen, en is vervolgens niet meer te zien.

Noodle is een luxepoes met haar eigen kamertje in het restaurant. Hier is zij overdag niet te vinden, maar ’s avonds slaapt ze daar. Daar kan zij heerlijk dromen over de grote hoeveelheid aandacht van de gasten, en natuurlijk over de kat van Café de Kalff.

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl