Inslaan: onze favoriete wijnen onder de €10

Terwijl de zomer loom doorjakkert, zijn wij het nippen aan Hugo’s en limonsecco een beetje zat. We zijn weer toe aan nieuwe, serieuze wijnen. Wijnen die het nu goed doen, maar waarmee je in de herfst ook prima kan proosten.

Wijnwinkel Grapedistrict gaf ons de kans om wijnen te proeven en dat laten we ons geen twee keer zeggen. Nou zijn wij als horeca-gekken en wijnkenners niet snel tevreden, maar hier waren we van onder de indruk. Het resultaat van onze proefdag? Deze favoriete wijnen onder de €10.

Tekst: Nadia Khaleghi
Beeld: Asmara Matulessy

Vega Caliza, €8,49

Deze biologische Spaanse wijn heeft een zachte bubbel en tonen van citrus en wit fruit. Kortom: lekker fris en goed doordrinkbaar. In de fles een blend van de lokale druif Airén en Sauvignon Blanc. Een goede binnenkomer bij de borrel.

Vega Caliza - Grapedistrict
C pour Chardonnay - Grapedistrict

C pour Chardonnay, €6,99

Hiervan worden we gelukkig: een Chardonnay in al zijn glorie. Het filmende (vettige) mondgevoel, hinten van toast met boter en wat extra body door een lichte houtrijping. Ben je fan van Chardonnay? Dan moet deze in je koelkast staan!

Trulli Primitivo, €7,99

De druiven van deze wijn komen uit het droge Puglia en hebben volop kunnen genieten van de zon. Het resultaat is een glas vol zwoel, doorstoofd rood fruit en specerijen. Deze wijn is lekker op een nazomeravond of herfstige middag bij een stevige borrelplank of een Italiaanse pasta con ragû alla bolognese.

Trulli Primitivo - Grapedistrict
Bardos Pinot Grigio - Grapedistrict

Bardos Pinot Grigio, €6,99

Wist je dat deze wijn uit de Kaukasus, het oudste wijngebied ter wereld, komt? Deze Hongaar bestaat volledig uit Pinot Grigio en dat maakt ‘m aangenaam fris. Wij krijgen associaties met steenfruit en proeven een licht zilte afdronk. Deze Bardos gaat goed bij salades.

Pfannebecker Rosé, €9,99

Deze rosé van de familie Pfannebecker uit Rheinessen is een biologische wijn. Je proeft frisse, rode vruchten en heel ver weg een kleine bubbel. Deze wijn komt goed tot zijn recht bij salades en gegrilde vis.

Pfannebecker Rosé - Grapedistrict
Perdeberg Chenin Blanc - Grapedistrict

Nog eentje dan…

En omdat we het niet kunnen laten, voegen we een extra wijn aan deze lijst toe. De Perdeberg Chenin Blanc kost dan wel €11,99, maar daar krijg je ook wat voor terug. Deze Zuid-Amerikaanse smaakbom doet denken aan rieten manden met rijp, geel fruit. De houtrijping geeft aangename hinten van vanille in de neus. Ideaal bij een milde kaasplank en visgerechten.

Al deze wijnen zijn verkrijgbaar bij in de winkels en via de website.

Grapedistrict Utrecht
Twijnstraat 26 en Burgemeester Reigerstraat 70
www.grapedistrict.nl

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Grapedistrict.

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl