bij guusjes

Relaxen in de huiskamer Bij Guusjes

Guusjes is een plek waar iedereen zich thuis voelt, van laptoppers tot stelletjes en ouders met jonge kinderen. In het begin werd er uitsluitend gedineerd en geborreld, maar sinds een paar jaar kunnen mensen ook voor hun ontbijt en lunch terecht in het restaurant. De afgelopen jaren is er niet veel veranderd aan het concept van Guusjes. Wij spreken mede-eigenaar Monique de Meijer over het geheim van dit succes.

Tekst: Cas van Vliet
Beeld: Asmara Matulessy

Op een steenworp afstand van het Griftpark huist restaurant Guusjes. Een knusse plek waar je voor weinig geld geweldig kunt eten. Ondanks dat het gezellige huiskamerrestaurant er al acht jaar zit, komt mede-eigenaar Monique de Meijer wekelijks mensen tegen die positief verrast zijn wanneer ze voor het eerst binnenlopen: “We zijn natuurlijk best wel een ‘verborgen’ restaurant, maar ik lees en hoor dat mensen ons nog steeds ontdekken. Fijn dat dat verrassingseffect blijft bestaan.”

Blijven onderscheiden

Zonder al te veel te sleutelen aan de basis, blijven Monique en haar man wel constant zoeken naar nieuwe manieren om zich te blijven onderscheiden. Monique: “Het klinkt soms een beetje cliché, maar je moet jezelf blijven ontwikkelen in je service en producten. Om die reden hebben we hier telkens acht verschillende bieren op de tap. We willen onze gasten echt iets bieden wanneer ze hier langskomen en ze tegelijkertijd ook verleiden om dat te blijven doen.”

Guusjes heeft een uitgebreid en uniek bieraanbod dat regelmatig wisselt.  Maar ook op de menukaart blijft verrassen. Er zijn altijd specials buiten de kaart en de gerechten zijn origineel en seizoensgebonden. Wist je trouwens dat Guusjes volgens velen de beste clubsandwich van Utrecht serveert.  En alsof er nog niet genoeg redenen zijn om naar Tuindorp te gaan:  Guusjes heeft ook een volwaardige barista in dienst die de rest van het personeel opleidt tot ware ‘koffiekunstenaars’. Monique: “Daarnaast proberen we zo veel mogelijk huisgemaakte producten te serveren, zodat je proeft dat er zorg en aandacht aan zowel het eten als de gasten wordt besteed.”

club sandwich guusjes

Waar er in het begin voornamelijk vaders en moeders met jonge kinderen op bezoek kwamen, is Guusjes in de loop der tijd uitgegroeid tot een plek waar veel verschillende soorten mensen zich thuis voelen. Monique: “Het publiek is duidelijk veranderd sinds onze opening. Er een stuk meer variatie ontstaan. Tegenwoordig zie ik ook dat steeds meer jongeren ons weten te vinden. Dat is natuurlijk erg fijn.”

Studenten die een spelletje komen doen, borrelaars op vrijdagmiddag en hardwerkende laptoppers, je ziet het allemaal voorbij komen. “En daarnaast organiseren we regelmatig activiteiten die leuk zijn voor meerdere leeftijdsgroepen tegelijkertijd. Een pubquiz, proeverijen en een pannenkoeken-middag.”

Nieuwe uitdaging

Goed personeel blijft altijd een uitdaging. Op dit moment is Guusjes druk op zoek naar een nieuwe, gedreven bedrijfsleider, die Guusjes gaat leiden en verder helpt ontwikkelen. En daarbij is het vooral belangrijk dat de persoon die deze taak op zich gaat nemen, zich thuis voelt in de bedrijfsfilosofie van Guusjes en binding heeft met de lokale gasten en omgeving. Geïnteresseerd? Kijk dan even bij onze vrienden van Frisse Vacatures.

Bij Guusjes
Van ‘s-Gravesandestraat 27
www.etenbijguusjes.com

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Bij Guusjes

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl