budgetplekken header

De leukste plekjes in Utrecht voor een minimaal prijsje

Iedere student kent het wel. Zo goedkoop mogelijk boodschappen doen. Vooral de euroknallers inslaan en aan het einde van de maand leven op water een brood. Het valt niet mee om student te zijn. Daarom zochten wij voor je uit waar in Utrecht je voor een prikkie gezellig en lekker kan eten. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

Tekst: Colette ter Woorst
Beeld: Walden, ‘t Gras van de Buren, Dogma, Broodje&Zo

walden utrecht

Walden

Walden is een combinatie van een bar en een restaurant gelegen aan het Domplein. De centrale ligging en het uitzicht op de dom zijn natuurlijk al ontzettende pluspunten. Daarnaast kun je bij Walden niet alleen dineren, maar ook lunchen! Voor 16 uur ‘s middags heb je keuze uit onder andere verschillende soorten sandwiches, soepen en salades met daarbij een thee, koffie of frisje. En dit voor maar €6,-. Voor een diner van drie gangen betaal je €15,-. Ook hier heb je verschillende keuzes bij het voor-, hoofd- en nagerecht.

Florin

Dit eetcafé op de nobelstraat heeft heel erg veel weg van een echte Britse Pub. Je kunt hier alleen een drankje doen aan de elf meter lange bar, maar Florin staat ook zeker bekend om zijn ‘student meals’. Op maandag en dinsdag heb je voor maar €6,- een studentenmenu. Je hebt hierbij keuze uit elf maaltijden. Als maandag of dinsdag niet goed uitkomt, is op een andere dag gaan ook geen ramp. De reguliere kaart is expres niet heel duur gemaakt.

‘t Gras van de Buren

Wie natuurlijk niet vergeten mag worden in dit rijtje is t’ Gras van de Buren. Aan de lange jansstraat kun je hier de hele dag kijken naar wat er allemaal voorbijkomt. Lunchen en dineren zijn allebei mogelijk. Voor 5 euro heb je al een lunch en een drankje te pakken. En voor 10 euro meer heb je zelfs een heel diner. Als je lang genoeg blijft zitten kun je om de twee weken op donderdag ook nog een klein feestje meepakken.

gras van de buren utrecht

Luden

Om een beetje in ‘het bruine café’ -sfeertje te blijven is onze vierde aanrader Grand Café Luden. Deze topper, gelegen aan Janskerkhof, staat in ons rijtje vanwege haar studentenlunch. Ook hier kun je voor maar 6 euro lekker lunchen onder het genot van maar liefst twee drankjes.

dogma hotdog utrecht

Dogma

Deze Hotdogbar op de voorstraat weet van het gewone iets heel speciaals te maken. En dat voor een aardig prijsje. Niet alleen de opmaak ziet er indrukwekkend uit, ook de smaak zal je verrassen. Een hotdog als deze heb je nog nooit gehad. Ben je vegetarisch of veganistisch? Ook dat is geen probleem! Hier houden ze bij Dogma rekening mee.

Broodje&Zo

Geen zin in een hele uitgebreide lunch? Dan is dit wat voor jou! Deze ontbijt- en lunchroom aan de Amsterdamsestraatweg serveert broodjes vanaf 1 euro met een lekker bakje koffie. Wil je even snel een ontbijtje halen voor je college? Of toch gezellig met een vriend rustig even lunchen. Dat kan allemaal!

broodje en zo utrecht
Redactie FM
social@frissemosterd.nl