Header Alan & Pim's

Alan & Pim’s: ‘De lekkerste kip van Utrecht’

Kipliefhebbers kunnen bij Alan & Pim’s in Leidsche Rijn terecht voor smaakvolle kip van het spit, inclusief bijpassende Utrechtse bieren. Bas en Barbara van Heezik staan zeven dagen per week klaar om alle gasten met veel liefde hun ‘belachelijk lekkere’ gegrilde kip te serveren. Een horecazaak met een goed concept gerund door ambitieuze ondernemers. Genoeg reden voor een tochtje naar het Brusselplein!

Tekst: Cas van Vliet
Beeld: Asmara Matulessy

Net voor het begin van de zomer opende het kiprestaurant officieel haar deuren. Oorspronkelijk komt Alan & Pim’s uit Rotterdam, waar de eerste zaak in 2015 van start ging. Maar tegenwoordig kunnen we dus ook in onze Domstad genieten van al het lekkers dat rechtstreeks van het spit komt.

Knusse omgeving

Bij binnenkomst voelt het restaurant direct warm en gezellig aan. Het houten interieur, bestaande uit ruime zitplekken voor groepen afgewisseld met kleinere tafels nodigt uit om aan te schuiven en het jezelf comfortabel te maken. Eenmaal een plekje gevonden zal je niet zo snel vertrekken uit dit knusse onderkomen. Een aanrader voor een lunch of etentje tijdens de komende, koude wintermaanden. Bas: “Anders dan je misschien zou verwachten bij een kip-concept, eet je bij Alan & Pim’s in een sfeervolle omgeving. We zijn geen fastfoodrestaurant, maar juist een zaak met klasse. Daar hoort bij dat de service naar de gasten van de beste kwaliteit is. Bij ons ben je echt een avondje uit! We zijn ervan overtuigd dat het een kunst is om in een laagdrempelige horecazaak zoals deze een bijzonder hoge mate van gastheerschap te bieden.”

Sfeer Alan & Pim's
Kip Alan & Pim's

Unieke kruidenmix

De kip die geserveerd wordt is afkomstig van fokker Tante Door. De dieren krijgen speciale voeding (vrij van antibiotica) en hebben de mogelijkheid om in een ruime omgeving rond te scharrelen. “Om de kip écht ‘belachelijk lekker’ te maken, hebben we een unieke, eigengemaakte kruidenmix. Je kunt kiezen uit vijf variaties: Naturel, Provençaals, Bitter Sweet BBQ, Chimichurri of Thai. Het recept houden we uiteraard geheim!”

De menukaart van Alan & Pim’s staat vol heerlijke kipgerechten, een verkeerde keuze maken is onmogelijk. Een hele of halve kip kun je combineren met fijne side dishes zoals een caesarsalade, huisgemaakte appelmoes of biologische friet. En voor de gasten die het liefst iets anders willen (of niet willen kluiven), is er onder andere een goeie burger; ‘Big Chick 2.0’ met truffelmayonaise en rode bietjes.

Lunch Alan & Pim's
Bier Alan & Pim's

Ruime keuze Utrechtse bieren

Bij de kip kun je genieten van verschillende (speciaal)bieren. Voor de liefhebbers van lokaal bier zijn er een groot aantal bieren van de Utrechtse bierbrouwers Maximus, Oproer en vandeStreek. Het huisbier is afkomstig uit Duitsland, in de vorm van een koude Ruhrgold. “Bier en kip is een gouden combinatie, en door een grote hoeveelheid uiteenlopende bieren aan te bieden, zit er voor ieder wat wils tussen”, aldus Bas.

Gevarieerd gezelschap

Het restaurant is pas een aantal maanden open, maar steeds meer gasten vinden hun weg naar het Brusselplein. In het weekend is reserveren zelfs een must. Het concept spreekt zowel de mensen uit de omliggende kantoren als gezinnen met kinderen aan, daardoor zit er een gevarieerd gezelschap in de zaak. “Sommige gasten weten vooraf niet wat te verwachten bij een kiprestaurant, maar gaan bij ons blij verrast de deur uit. Onze kwaliteitskip, fijne service en de betaalbaarheid zorgen dat gasten terugkeren. Je hebt bijvoorbeeld al voor een tientje een halve kip. Als je daar nog een side dish bij bestelt en een drankje drinkt, zit je voor achttien euro heerlijk te lunchen of dineren.”

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Alan & Pims.

Alan & Pim’s
Brusselplein 11
www.alanenpims.nl

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl