Mi Li: van peking eend tot zeebaars

Van kleins af aan werkt Gao in het restaurant van zijn ouders in Boxmeer. Nu, bijna twintig jaar later opent hij zijn eigen restaurant aan de Biltstraat. Bij Mi Li deel je populaire Aziatische gerechten met een moderne twist.

Dat de vierentwintigjarige Gao Xiang Cheng op deze jonge leeftijd al eigenaar is van zijn eigen restaurant is geen verrassing. “Ik heb van alles gedaan op het gebied van horeca. Tot mijn 17e heb ik gewerkt in het restaurant van mijn ouders. Daarna heb ik mijn mbo afgemaakt en ben ik begonnen aan de opleiding hbo-accountancy. Maar de liefde voor horeca won het van mijn opleiding. Binnen no-time stond ik weer op de vloer in verschillende Aziatische restaurants: van all-you-can-eat tot al la carte restaurants.”

Bij het kersverse restaurant Mi Li, dat rijstkorrel betekent, kun je terecht voor een avond shared-dining op z’n Aziatisch. De reden dat Gao voor deze vorm van dineren heeft gekozen, komt niet uit de lucht vallen. “Ik heb in mijn leven in allerlei verschillende soorten restaurant gewerkt. Ik wilde graag een kijkje nemen in elk soort keuken keuken. Daardoor weet ik nu goed wat ik wil neerzetten in mijn eigen restaurant.”

mi li biltstraat

De menukaart is geen boekwerk. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen, is er een selectie gemaakt van de meest populaire Aziatische gerechten, waar Mi Li een eigen, verfijnde twist aan geeft. Denk bijvoorbeeld aan Thaise biefsalade, pijlstaartinktvis met Koreaanse kruiden en zeebaars met uienolie.

Gao: “Mijn doel is om mensen na een gezellige avond de deur uit te laten lopen met een fijne gedachte aan het restaurant. We besteden aandacht aan onze gasten en helpen graag met het kiezen van passende gerechten.” Tot slot een gewetensvraag: wat is het favoriete gerecht van Gao? “Lastig kiezen, maar dan ga ik toch voor de chef duck roll. Het is een soort peking eend flensje 2.0 met malse eend in een flinterdun jasje van krokant naanbrood.”

Mi Li Asian Fushion Cuisine
www.mi-li.nl
Biltstraat 47

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Mi Li

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl