FIG Food & Gym Bar

Trend alarm: ik open een horecazaak!

Je loopt al een tijdje met een idee, kijkt eens rond, doet wat research… Je vindt een fijne zakenpartner, je houdt je ogen open voor een geschikt pand, regelt een handjevol personeel. En dan open je gewoon die horecazaak. Toch?!

Binnenkort opent FIG – Food & Gym Bar (aan de Kaatstraat) haar deuren. Het idee was er al anderhalf jaar, maar met alleen een idee ben je er nog lang niet. Het ontwikkelen van het concept, zoeken van de juiste locatie en partijen om mee samen te werken… tot de bouw.
Ik kan niet wachten tot de eerste gasten er zitten of in de sportzaal staan. Nu het einde (of het begin) in zicht komt, besef ik mij wat het allemaal waard is.

Geen stroom en geen vergunning

Bij het openen van een horecazaak moet je met verschillende partijen rekening houden, waaronder je zakenpartner, leveranciers, toekomstig personeel en de gemeente. Ook al denk je het op papier en in je hoofd goed te hebben uitgedacht…

In het opstartproces zijn er aantal dingen goed om te onthouden:
– Heb geduld. Je hebt absoluut niet overal invloed op en ga dat ook niet proberen, want vaak duurt het daardoor alleen maar langer. Tot een week geleden hadden we geen stroom en geen vergunning, maar ja, het verbouwen kan niet stilstaan.
– Doe iets nieuws. Probeer dingen uit en kijk verder dan dat je gewend bent. Jouw zaak moet een aanvulling zijn op het huidige horeca-aanbod, geen kopie.
– Leer van je zakenpartner. Elza is een denker en ik ben een doener. Dat lijkt soms onhandig, maar in feite is het heel erg leerzaam en vullen we elkaar aan op de juiste momenten.

Daan Smeltzer duikt voor Frisse Mosterd in de wereld van ‘the good life’ en horecatrends. Binnenkort opent zijn eerste eigen horecazaak: FIG – Food & Gym Bar.

www.holyfig.nl

Daan Smeltzer columnist Frisse Mosterd
Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl