Saar utrecht restaurant

Snug up in de huiskamer bij SAAR

Op een hoekje van de Catharijnesingel vind je SAAR Utrecht: een klein restaurant dat zich richt op haar buurt. Eigenaren Sandra en Ramon hebben hun strepen verdiend bij bij Pinchosbar De Zwarte Vosch en dus vind je bij SAAR gerechten met een knipoog naar de mediterranee.

Tekst: Juliette Essink
Beeld: Saar

Saar Utrecht eten

Ramon vertelt: “We zijn een klein buurt café en richten ons voornamelijk op mensen die in Utrecht wonen. Om de beweging erin te houden, hebben we een gevarieerde menukaart opgesteld. Gasten komen vaak terug bij on en dus willen we ervoor zorgen dat zij regelmatig iets nieuws kunnen proeven. Een connectie met de buurt is hiervoor erg belangrijk. Dit doen we door ons in te leven in de behoeftes van de bewoners. Zo bieden we door de week bijvoorbeeld grotere porties aan om te delen als snelle hap. Daarnaast belonen we loyaliteit door verschillende toffe acties.”

Kwaliteit en aandacht voor het eten zijn heel belangrijk. “Alle producten die wij gebruiken komen uit Nederland, en wanneer dat niet lukt in ieder geval uit Europa. We proberen het heel simpel te houden en ervoor te zorgen dat het eten smaakt zoals het hoort te smaken; dus zo puur mogelijk met zo min mogelijk bewerkingen. Dat geldt overigens ook voor de wijnen, want we werken graag met natuurwijn. We proberen een ervaring te creëren met onze kwaliteit van eten, zonder intimiderend te zijn.”

gevel saar utrecht

SAAR heeft een klein hecht team. “We houden niet van poespas, maar gewoonweg van lekker eten en drinken. Dat zie je ook terug. Bij ons kun je aanschuiven voor een wijntje, cocoonen met koffie en de krant of een avond tafelen met vrienden. Kortom: een verlengstuk van je huiskamer. Ons streven naar eenvoud en kwaliteit vind je ook achter de schermen terug: als het kan, gaan we voor duurzame en schone producten. Op deze manier houden we het simpel, maar toch bijzonder, met kwaliteit en veel aandacht.”

SAAR
Catharijnesingel 81
www.saar-utrecht.nl

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl